Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater livet! Jeg orker ikke livet!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg hater livet! Jeg orker ikke livet! Hvorfor må livet være så VANSKELIG! Alt jeg vil er bare DØ DØ DØ! Du lurer sikkert på hva som er galt. Vel, jeg har gått gjennom veldig mye, veldig MYE! og jeg bare takler det ikke lenger. Skolemiljø, linje, fake venner, absolutt ALT! Jeg vet du tenker sikkert så ille er det ikke, men for meg er det det. Vær gang jeg kommer til skolen så baksnakker folk meg, skriver hatkommentarer, sender stygge lapper i klasserommet. :(((((((((((. Jeg orker ikke mer. Jeg vil bare dø. Jeg vil bare DØØ! Jeg kan ikke ta en kniv og drepe meg hjemme, ellers kommer noen til å se meg. Jeg tenker sikkert å ta selvmord et annet sted. Høyt oppå fjellet et sted.

Besvart 10.06.2019 11:47
 

Svar
Kjære jente 16 år

Du har det virkelig vanskelig nå og jeg forstår at du er veldig fortvilet og har det vondt. 

Du har opplevd mye som er vanskelig for deg og er nå så fortvilet at du bare vil vekk fra alt. Det må tas på alvor, for du kan virkelig ikke ha det sånn!

Jeg vil be deg om å snakke med noen voksne som du har rundt deg. Fortell om det du opplever og om hvordan du har det. Vis dem gjerne det du har skrevet her, for du er veldig tydelig på hvor vanskelig det er og du trenger at noen ser alvoret i det som skjer inni deg. 

Du kan gå til helsesykepleier på skolen din eller til Helsestasjon for ungdom. De vil ta deg på alvor og hjelpe deg! De vil også vurdere om du er i behov av annen mer spesialisert hjelp, som eksempelvis fra Psykisk helse i kommunen din eller fra BUP. 

Læreren din bør også vite hva som skjer på skolen. Mobbing, utestenging og baksnakking skal ikke forekomme og skolen tar dette på alvor og kan gjøre mye for å stoppe dette. Men de må vite at det skjer, og derfor ber jeg deg om å snakke med en lærer, rådgiver eller sosialfaglig lærer. Fortell om det som skjer, vis gjerne meldinger/chatter og kom med konkrete eksempler. 

Husk at du alltid kan ringe Alarmtelefon for barn og unge på telefon 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no. De er der for deg og vil gjerne hjelpe deg!

Jeg legger ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ikke gi opp! Det finnes hjelp å få. Ta godt vare på deg selv! 

Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser