Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kjæreste med en mann som utseendemessig ikke helt er min type. Mine tanker er hos andre menn. Burde jeg gjøre det slutt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har nettopp flyttet inn med min kjæreste (mye grunnet at det lønte seg økonomisk. vi har kun vært sammen i ca 6 måneder), og han er helt fantastisk, men utseendemessig ikke helt min type. Jeg har aldri i mitt liv møtt noen som er snillere enn han, og han bryr seg nesten altfor mye om meg. Derfor føler jeg meg så slem ved at noen ganger så tenker jeg på andre menn jeg vet gjerne ville ha vært min samboer, men dette går kun ut ifra deres utseende. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg tenker slik og lurer på hva jeg skal gjøre? Min nåværende samboer er helt perfekt for meg på så mange forskjellige måter at det ikke engang er mulig å ramse opp alt, men fortjener jeg virkelig han da mine tanker er med andre? Jeg er så redd for å noen gang såre han, fordi jeg bryr meg så mye, men jeg klarer virkelig ikke å få tankene bort fra hodet mitt...Vær så snill å gi meg noen tips om hva jeg kan/burde gjøre videre. Er det slemt av meg å fortsette å være sammen med han? Burde vi ta en pause?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 20 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Det er mye som må være på plass hos en partner for å forbli forelsket. Det snakkes mye om riktige og kloke tanker vi bør ha om andre mennesker, for selv å være et åpent, reflektert og godt menneske.

Ulike verdier som snakkes om oppdager vi ikke alltid stemmer med virkeligheten. Et typisk eksempel er akkurat det du nå opplever. Utseende spiller ingen rolle, det er det indre som teller, sies det.

Når vi oppdager at utseende også spiller en rolle så kan vi kjenne litt på følelsen skam. Nå tror jeg du skammer deg litt fordi du tenker slik du gjør. Slutt å skam deg. Innrøm at utseende spiller faktisk en stor rolle for din del. Hvis du spør din kjæreste så er sikkert han helt enig i at utseende spiller en rolle. Dette er vanlig.

Det kan være du har opplevd et annet dilemma også. Spørmålet er om du er forelsket eller om denne mannen passet godt bare pga trygghet og økonomi. Noen ganger misforstår vi følelsene våre. Hvis det dukker opp et menneske som vi virkelig trenger, så kan dette gi en følelse av stor glede. 

Er det glede eller forelskelse du kjenner på?

Du kjenner på dårlig samvittighet da du tenker på andre menn. Jeg pleier å alltid råde folk som ber om råd til å lytte til sin samvittighet. Samvittighet er en viktig følelse som gjør at vi handler mer skånsomt mot andre. Samvittighet gjør at vi tar bedre hensyn til andre.

Et annet godt råd er å være mot andre som du ønsker andre skal være mot deg.

Tenk deg motsatt situasjon, at din samboer drømte om andre damer. Ville du vært i dette forholdet?

Vi kan ikke gi deg et konkret råd. Reflekter videre rundt de tanker jeg nå har gitt deg.

Lykke til med valget.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvordan gjøre det slutt?

Jente tenker (colourbox.com)

Forholdet er ikke som det en gang var, og du vil gjøre det slutt. Du vil gjøre det minst mulig ubehagelig for deg selv og uten at noen blir såret. Problemet er; hvordan skal du gå fram?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

10 tips til samboere

Nøkkel 10 tips (ung.no)

Skal du leie bolig med kjæresten eller en venn? Da bør du få med deg disse samboertipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking