Hopp til hovedinnholdet

Kusina mi gjør akkurat det samme som meg, kjøper det samme og kler seg likt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er så utrolig sint og oppgidd på kusina mi. Hun er 2 år yngre enn meg, og hele livet har hun gjort akkurat som meg, kjøpt det samme som meg og kler seg som meg. Jeg er rett og slett dritt lei hun!! Og nå har du virkelig nådd grensen. Jeg har vert Ylvisfan i over 7 år nå og nå den siste tiden har jeg blitt mer avhengig av Ylvis enn før. Hun har jo selvfølgelig lagt merke til dette, og nå har hun også begynt med alt som har med Ylvis å gjøre. Biletter til en av konsertene deres vart lagt ut i dag, og hun sier at hun har fått biletter. Jeg er så sint at jeg har bare lyst å slå henne rett ned. Er så sint!! Jeg kan virkelig ikke beskrive hvor sint jeg er. Kan hun aldri bli voksen og få seg ett liv?? Mamma prøver å fortelle meg at jeg burde roe meg ned og sånnt, men hun vet ikke hvordan jeg føler det. Så hva burde jeg gjøre, når hun har gått sånn hele livet??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner at det kan være irriterende når du føler at hun bare hermer etter alt du gjør og liker. Jeg synes likevel du bør prøve å tenke litt annerledes. Kan det ikke også være litt hyggelig at hun gjør ting likt som deg og liker det samme som deg? Det betyr jo at hun ser opp til deg og ser på deg som en rollemodell. Hun er tross alt to år yngre enn deg og for henne er du et forbilde. Samtidig så har det vel ikke så mye å si for deg at hun også liker Ylvis? Kanskje har hun faktisk fått øynene opp for dem fordi hun har hørt mye av det gjennom deg? Det er jo ikke utenkelig at hun faktisk liker dem etter å ha hørt mye og sett mye av dem, og ikke bare later som om hun liker dem fordi du liker dem. Jeg kan ikke helt se hvordan det påvirker deg at hun også liker dem. Kanskje dere kan dra på Ylvis sammen? Det er mye positivt å ha venner eller slekt som har samme interesser og som liker mye av det samme som deg. Da kan man gjøre ting sammen!

Hvis det er andre spesifikke ting som plager deg at hun hermer med kan du prøve å prate med henne om det, men jeg ville først prøvd å tenke over hvor viktig det egentlig er for deg. Dere henger jo neppe med de samme personene og hun er to år yngre enn deg, så det at hun har mange av de samme tingene som deg har vel heller ikke så mye å si. Jeg vet selv hvor irriterende det kan være når man føler at noen hermer, men da må man prøve å se positivt på det og prøve å ikke irritere seg. Om det påvirker deg i noen grad at hun hermed så burde du kanskje snakke med henne om det - hvis ikke så ville jeg heller bare prøvd å tenke at det er koselig at hun ser på det du gjør og kjøper som kult!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet