Hopp til hovedinnholdet

Er flau over mine egne interesser og tør ikke fortelle andre om dem

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er ofte veldig flau over mine egne interesser. Jeg interesserer meg for programmering, elektronikk, data og det meste annen teknologi. Er også veldig interessert i forskning og leser mye ny forskning. Men hvis jeg snakker med gjevnaldrede (som jeg ikke kjenner veldig godt fra før), er jeg veldig flau over å drive med det jeg gjør og jeg unngår å snakke om det. Og siden jeg ikke har så mange like interesser som mange andre, er det vanskelig å ha gode samtaler med nye personer. Dette går veldig utover selvtilliten min og i mange situasjoner føler jeg meg ganske ukomfertabel. Møter også flere folk jeg har lyst til å bli bedre kjent med, men syntes det er vanskelig fordi jeg føler at jeg fort blir "stemplet" som nerden som ikke er verdt å bli kjent med..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Les den artikkelen jeg har lagt ved, den handler om akkurat det du snakker om. 

Jeg synes det er flott at du har så mye du interesserer deg for, og jeg kan love deg at det nok er mange av dine venner og klassekamerater som har lignende interesser som de heller ikke tør å snakke om. Husk at jo flere ting man interesserer seg for og engasjerer seg i, jo mer interessant er man å prate med! Hvor interessant synes du det er å snakke med folk som ikke interesserer seg for noe? Ikke vær redd for å snakke om det du liker. Det er utrolig mange, spesielt gutter, som synes data, elektronikk og teknologi er spennende. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg litt annerledes?

Jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne fram til sin egen personlige stil, samtidig som det kan være tøft å tørre å ha en egen stil og egne interesser. Det å ha en personlig stil handler om å tørre å stå for de valgene man tar og de interessene man har. Det handler om å vise hvem man er og å være komfortabel med seg selv.

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet