Hopp til hovedinnholdet

Hvordan slutte å bry meg om hva andre mener om meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

(Visste ikke hvilket tema jeg skulle velge) Hei. Jeg var på fest i helga og klina med en gutt, noe jeg angrer skikkelig mye på! Folk "mobber" meg litt for at jeg gjorde det med akkurat han. Det va også mange som tok bilde av det, noe som gjorde meg utrolig lei meg. Jeg liker ikke når andre har slike bilder av meg, og at jeg ikke vet hvem de er. Jeg vil bare folk skal komme over det, fort. Jeg er også livredd for at de legger det ut! En annen ting, jeg overtenker absolutt alt! "Hva tenker de om meg nå", "hvorfor gjorde jeg ditt og datt". Jeg vil bare lære meg og gi litt mer faen(unskyld ordspråk). Hvordan kan jeg slutte å bekymre meg for absolutt ALT, hele tida. Jeg slapper liksom aldri av og det er veldig frustrerende å tenke hva andre tenker om meg hele tida. Dette har plaget meg i mange år!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke noe morsomt å vite at andre har slike personlige bilder av deg, og gå rundt og være redd for at de skal legge det ut. Du kan prøve å finne ut hvem som har bilder, snakke med dem, si at du synes det er ubehagelig og spørre om de kan slette dem. Når det er sagt så synes jeg du burde ta litt hensyn til gutten du klinte med oppi alt det her. Hvis du går rundt og snakker om at du angrer på at du klinte med han, at du er flau over det eller lignende. Det kan for han virke som om du synes du er bedre enn han og at han er for stygg eller ekkel til å skulle kline med. Det er derfor ikke noe lurt å snakke om det på skolen, ryktene går fort!

Jeg synes heller ikke det er noe å tenke på, eller angre på. Dere gjorde noe helt uskyldig, det var en gang på en fest og alle kan kline med noen de egentlig ikke så for seg noe mer med. Ikke tenk på det! Tenk heller at det var gøy enn at det var flaut. 

Det er mange på din alder som tenker mye på hva andre mener om dem, og det er rett og slett noe man må vokse av seg. Man må lære seg å bli trygg på seg selv, bli glad i seg selv og sette pris på sine egne kvaliteter. Først når man blir sikker på seg selv, hvem man er og hva man vil kan man klare å slutte å bry seg om hva andre mener. Det er likevel fortsatt mange voksne som bryr seg om hva andre tenker om dem og som oppfører seg deretter. Det handler om hvordan vi selv tenker! Hvis du bare oppfører deg, kler deg og gjør som du tror at andre vil du skal, hvordan kan du da vite om folk liker deg for den du er og ikke den du prøver å være?

Les den artikkelen jeg har lagt ved om selvtillit og selvfølelse. Du har nok noe å jobbe med i forhold til det!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Føler du deg litt annerledes?

Jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne fram til sin egen personlige stil, samtidig som det kan være tøft å tørre å ha en egen stil og egne interesser. Det å ha en personlig stil handler om å tørre å stå for de valgene man tar og de interessene man har. Det handler om å vise hvem man er og å være komfortabel med seg selv.

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet