Hopp til hovedinnholdet

I det siste har jeg følt meg utslitt når det kommer til å være sosial

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei i det siste har jeg følt meg utslitt når det kommer til å være sosial. jeg har mange venner og pleier å gjøre ting flere ganger i uken, er generelt veldig sosial, men jeg føler nesten aldri at det frister eller at jeg virkelig har lyst til å gjøre noe, det gjør meg rett og slett veldig sliten. jeg gjør ting som regel for å ikke virke totalt usosial, men det gjør ikke meg noe bedre. helst vil jeg bare rømme vekk og kunne være alene. har som sagt mange gode venner, men føler i det siste at de har forandret seg, og jeg føler at forholdene være i det siste har blitt litt falske. men jeg vil allikavel ikke miste de for vi har hatt så sterke bånd i lang tid. jeg driver mye med idrett (noe jeg faktisk liker) og blir glad når jeg kan ha det som en unnskyldning for å ikke måtte være med ut på fest etc. jeg føler at jeg virker veldig utadvendt på utsiden, men på innsiden er jeg egentlig veldig usikker og vil helst bare vekk. hva er det som feiler meg og hva kan jeg gjøre for å bli lykkelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vennskap er jo ofte i endring på din alder.  Interessene endrer seg.  Det kan være litt trist når det skjer, og det kan bli litt slik som du beskriver det.  Når vennskap stjeler mer energi enn det gir, så kan det jo være lurt å gjøre noen forandringer.  -Kanskje har du noen venner som du, hvis du er helt ærlig med deg selv, trives bedre med enn andre, og kanskje er det noen av de "gamle" vennene du holder på bare fordi dere har vært venner i alle år, men ikke har så mye felles interesser lenger.  -Kanskje kan dere være litt sammen, ute å være det like mye som før?  -Det å trives i eget selskap og ha evne til å være litt alene og hente seg inn/slappe av litt, er en bra egenskap.  Lytt til det behovet når du kjenner det.  -Og supert at du trives med treningen.  Det er jo kanskje også litt sosialt, og du er vel også på skolen hele dagen og er mye sosial der.  Prøf å akseptere at du trenger litt pauser.  -Kanskje kan du si til vennene dine også at du rett og slett må slappe av litt mer.  Behovet kan jo være større for det i perioder.  -Kanskje er det også mye du skal få gjort av skolearbeid, og det krever jo også tid.  -Det å ha evne til å slappe av innimellom alt som skal gjøres, er veldig viktig for å ikke strekke seg for langt og bli veldig sliten.  

Når du nå går på videregående, vil det jo også være nye mennesker å bli kjent med.  -Å bli litt kjent med nye også, hjelper deg jo til å finne mer ut av hvem du er og hvem du trives med, så våg deg litt ut i nye kontakter når du orker.  -Det trenger jo ikke å være noe mer enn å prate litt i friminutt e.l. i starten.

lykke til med å gjøre det du føler for.  -Du vil nok bli mer fornøyd da.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet