Hopp til hovedinnholdet

Jeg er snart 18 år, har aldi hatt kjæreste og er sjeldent på fester. Jeg vil mer på fest for å møte nye mennesker.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på snart 18 år som ikke har så mange venner, har aldri hatt kjæreste før og fester sjeldent. Jeg blir ganske stresset av at alle andre har de gøy og er ute å fester mens jeg sitter for det meste hjemme. Når jeg har få venner og kjenner ikke så mange er det vanskelig og komme ut på fest. De få vennene jeg har er litt som meg. Jeg har ikke engang kysset en gutt før, og det stresser meg når jeg er snart 18 år og har ikke engang gjort det. Jeg skulle vært mere ute. Likevel er det vanskelig synes jeg. Vet ikke hvor jeg skal starte med og få meg enten flere venner eller møte en gutt. Føles ut som nøkkelen er fest hvor jeg tørr og snakke med folk mere. Er veldig sjenert og en lukket person. Når jeg fortsetter med det jeg gjør nå som er og nesten bare være hjemme så kommer jeg jo til og bli glemt bort! Greit at jeg henger med venner men jeg vil ut og møte folk. Men er ikke bare og dra ut i byen og bare se etter en fest og slenge seg på..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Først og fremst vil jeg bare si at det at du ikke har hatt kjæreste eller kysset noen enda ikke er noe å føle seg stresset over. Disse tingene handler om å møte riktig person til riktig tid og det er ikke alltid så lett å få til.

Du sier at du vil være med mer på fester for å møte nye mennesker og å ha det mer gøy. Jeg forstår godt at dette er noe du syntes høres både spennende og gøy ut. Du sier at du har noen gode venner, men at de også veldig sjeldent er på fest. Jeg tenker at du og vennenne dine først og fremst kanskje kan gjøre noe med dette sammen, dersom de også ønsker å bli kjent med flere? Det er jo ofte sånn i en vennegjeng at alle som regel kjenner noen utenfor vennegjengen også, som ikke de andre kjenner. Dere kan jo kanskje arrangere en slags fest eller sammenkomst hvor alle kan ta med seg en eller flere venner som de andre ikke kjenner så godt? En så kalt "venners venner" fest. Kanskje dette er noe det går an å foreslå for venninnene dine?

Samtidig så forstår jeg at det ikke nødvendigvis er så lett å arrangere en fest selv, da det ikke er alle som får lov til det. Da kan du jo kanskje isteden prøve å tenke over hvem på skolen det er du har litt bedre kontakt med enn andre, selvom dere ikke nødvendigvis er så mye sammen utenfor skolen. Er det noen av de du vet pleier å være bedt på fest eller som finner på slike ting i helgene? Kanskje du kan si at du gjerne vil være med neste gang. Kanskje de kan spøre om du kan få være med. Det høres kanskje litt teit ut, men det er ganske vanelig at de som er invitert på fest spør om de kan ta med seg venner, noen ganger er det greit for den som holder festen.

Du sier jo også at du snart er 18 år og da er det jo også slik at du kan dra ut på byen for å møte nye mennesker og komme i kontakt med andre. Er venninnen dine 18 år også? Når du blir 18 år så foreslå for de at dere kanskje skal ta noen turer på byen i sammen!

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet