Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hvordan hun kan fingre seg selv?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er lesbisk og jeg fant det nettopp ut. Jeg lurer på hvordan jeg kan fingre meg selv. Jeg vil ha sex med jenter i klassen men tør ikke spørre. Jeg blir kvalm av fingring. Men jeg gjør det likevel. Jeg har ikke kommet ut ennå. Det er to gutter på skolen som jeg tror liker meg. Og jeg er redd for at hvis de finner ut at jeg er lesbisk. Så vil de bli lei seg og jeg vil bli mobbet. Vil bare si at jeg elsker Ung.no det er godt å skrive

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Så fint du tar kontakt og deler det du kjenner på! Flott å høre at det hjelper å skrive til oss :)

Du skriver at du blir kvalm av å fingre, men at du samtidig ønsker å gjøre dette med deg selv. Jeg tenker jo det er viktig at du finner litt ut av hvorfor du har lyst til å gjøre dette når det egentlig gjør deg kvalm?

Det er jo ikke slik at det bare finnes en måte å ha sex med seg selv på, selv om man er lesbisk. Det viktigste er jo at du blir kjent med kroppen din og gjør ting med den som du kjenner er deilig for deg! Jeg tror spesielt dette er viktig å finne ut av før du har sex med andre. Dette kan gjøre det lettere for deg å signalisere hva du faktisk liker og ikke når det kommer til berøring.

Når det kommer til de guttene som du tror liker deg, så tenker jeg jo ikke at du skal ta ansvar for deres følelser dersom de oppdager at du ikke liker de på samme måte tilbake. Vi mennesker kan jo ikke bestemme oss for å få følelser for noen, uansett om vi tiltrekkes jenter eller gutter. Dette handler jo om ”kjemi”, og er ikke noe vi kan styre med tankene. Dersom du liker jenter så er det dette som er riktig for deg. Hva guttene måtte tenke er jo helt irrelevant.

Hvis det er slik at du blir mobbet fordi du er lesbisk, så er dette noe du må ta opp med ledelsen på den skolen du går på. Alle mennesker har nemlig krav på å få gå på en skole hvor de ikke blir diskriminert på bakgrunn av sin seksuelle identitet. Dette er faktisk nedfelt i skolens retningslinjer og lovverk!

Når det kommer til hvordan du kan komme ut som lesbisk, så finnes det mange forskjellige muligheter. Legger ved noen artikler som du kan se på som handler litt om dette.

Håper noe av dette var til hjelp. Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Homofobi i skolegården

Jente siffer aleine på en benk (colourbox.com)

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jeg er homofil og vet ikke hvor jeg skal finne andre som er det?

Jente holder et hjerte (colourbox.com)

Jeg har så lyst til å bli kjent med andre homofile på min alder, og kanskje også finne meg en kjæreste. Men hvor skal jeg lete? Jeg kjenner ingen andre som er homofile her jeg bor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex