Hopp til hovedinnholdet

Usikker på veldig mye, også om hun kan være født i feil kropp?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 som er veldig usikker på mye. Den tingen jeg er mest usikker på er om jeg er født i feil kropp. Jeg føler meg ofte som en gutt, vil gjerne kle meg som gutt og ja vet ikkr helt hvor jeg passer inn. Hva skal jeg gjøre for og finne ut om jeg er født i feil kropp eller ikke?

Besvart 23.08.2018 18:09
 

Svar
Hei jente 14 år

Så fint du tar kontakt!

I ungdomstiden bader kroppen i hormoner, og du kan kjenne på mange nye følelser og tanker. For noen kan dette oppleves som litt skummelt, fordi dette er ukjent.

Ofte blir vi usikre dersom vi ikke helt forstår hva som skjer i kroppen vår. Derfor kan det være viktig å kjenne etter på følelsene, for å finne ut av hva de kan handle om. 

Prøv og slapp av, ikke bli redd. "Hvem man er" er noe mange unge må bruke litt tid på for å finne ut av. Det er jo derfor puberteten er en viktig periode i livet, det er jo da man skal gå fra å være barn til å bli voksen. Og "finne sæ sjæl!"

Når det kommer til de spørsmålene som du har rundt "det å være født i feil kropp", så kan en sexologisk rådgiver være fin å snakke med. 

 

Vil også anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen der du går. Vedkommende kan også støtte deg i denne utforskingen, slik at du kan finne mer ut av dette.

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Ikke stå alene i dette, søk støtte hos voksne med erfaring på området, samt andre ungdommer som har gått veien før deg!

 

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet