Hopp til hovedinnholdet

Sitter fast mellom å være begge kjønn.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung:)Jeg trencher virkelig deres hjelp... Jeg sitter fast Mellon å være begge kjønn, jeg vil være begg deler.kan dere hjelpe meg:)

Besvart 17.10.2018 18:10
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt!

Flere føler slik som du beskriver, at de kan oppleve å være to kjønn på samme tid.

Denne opplevelsen kommer av at det er mange måter å være kjønn på. Man er  ikke nødvendigvis jente eller gutt. Dessverre er det ikke alle som vet om de ulike måtene å være kjønn på. Normene våre signaliserer ofte at det er noen måter som er mere riktig enn andre, men det er det ikke. Det handler bare om at opplevelsen av å ha / være et kjønn er forskjellig. Noen variasjoner er mere vanlige, andre mere uvanlige.

Vil derfor anbefale deg å lese "mannen, kvinnen og meg" som er en nettbrosjyre skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI. Her kan du få noen flere tanker knyttet til dette spørsmålet, samt hvordan du kan finne mere ut av hva som kjennes riktig ut for deg.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen som har spesialkompetanse på området, nemlig en sexologisk rådgiver eller en helsesøster. Sammen kan dere utforske hvordan du kan få det bedre. Å gå rundt med store spørsmål knyttet til egen identitet kan oppleves krevende. 

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Selv om du er litt forvirret akkurat nå, er min erfaring at dette er noe du kommer til å finne mere ut av etterhvert som du får mere livserfaring og blir bedre kjent med deg selv.

Håper dette ga mening, bare spør igjen dersom det ble uklart.

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet