Hopp til hovedinnholdet

Usikker på eget kjønn, føler seg låst.

Annet 13 år
 

Spørsmål

jeg er i den prosessen der jeg ikke vet hvilket kjønn jeg er . å føler jeg låst . Jeg føler at alle ser på meg som rar eller annet . hva skal jeg gjøre ?

Besvart 01.11.2018 23:32
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt og deler det vanskelige som du kjenner på!

Kjønnsidentiteten er en viktig del av hvem vi er. Men det er ikke alltid så lett å beskrive akkurat hvordan denne kjennes ut i kroppen, den bare "er der". 

For noen av oss er det slik at vi må bruke litt tid på å finne ut av akkurat dette. Denne utforskingen er en viktig del av vår kjønnsidentitetsutvikling og helt naturlig.

Likevel kan det være lett å sammenligne seg med alle de andre som tilsynelatende ikke opplever dette som noe problematisk i det hele tatt. Da kan man fort kjenne på en opplevelse av å være låst og ikke helt finne ut av seg selv.

Siden det er slik at du er usikker på hvilket kjønn som du opplever å være, vil jeg anbefale deg å snakke med noen som kan hjelpe deg i denne utforskingen. Her kan du kontakte en sexologisk rådgiver eller en helsesøster.

For mere kunnskap om dette vil jeg også anbefale deg å lese nettbrosjyren "mannen, kvinnen og meg" skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI.

Prøv og ikke stress med dette, du er ikke alene om å føle på usikkerheten som du gjør. Min erfaring er at du vil finne mere ut av din identitet og kjønnsuttrykk etterhvert som du blir eldre og bedre kjent med deg selv. 

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på. 

Håper dette svaret ga mening, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet