Hopp til hovedinnholdet

Opplever sterk kjønnsdysfori, identifiserer seg som det mannlige kjønn.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en kvinne som føler sterk kjønnsdysfori. Dette har kommet og gått litt siden 2015, men nå begynner det virkelig å bli ille. Jeg identifiserer meg med det mannlige kjønn. Jeg blir direkte sjalu når jeg leser om kvinner som har skiftet kjønn (fra kvinne til mann) fordi jeg vet at det kommer til å bli vanskelig for meg å gjøre det. Min familie er kristen og foreldrene mine mener at transkjønnethet er en mental lidelse/forstyrrelse. Jeg er også kristen men jeg er da en mer åpen kristen og er ikke trangsynt.. Et annet problem er at jeg har en sykdom som har påvirket psyken min i stor grad i fortiden. Foreldrene mine tror derfor at det er sykdommen som "snakker" når jeg forteller at jeg er trans. De mener at jeg bør se det hele ann å vente noen år før jeg eventuelt gjør noe med kroppen min. Og det kan jeg være enig i er lurt bare sånn i tilfelle det faktisk ER sykdommen som påvirker meg, men hvordan kan jeg leve med dette frem til da? Har ikke råd til sexologtimer. Takk for svar

SVAR

Besvart 03.01.2019 23:05:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
account_circle