Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg veldig trist. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg føler meg veldig trist. Alt starta med at jeg er født i feil kropp og ingen i familien tror meg. De tror det er en fase. Så jeg ble født som en jente men er gutt! Og dette gjør meg veldig trist som jeg begynte og røyke og kutte meg selv. Og jeg har egentilg lust til og bare avslutte alt. Har hatt selvmords tanker mange ganger og jeg føler at ingen liker meg og at jeg er en skam. Så fant mamma røyken min og tok den vekk som gjorde meg bare tristere og vet ikke hva jeg skal gjøre. Hun fant også kuttene mine og tvang meg til og slutte. Hun starta og kjekke armene mine hver dag. Og som gjorde at jeg fikk lyst til og bare avslutte alt og jeg er tristere enn jeg noen gang har vært jeg trenger hjelp og vet ikke hva jeg skal gjøre har bare lyst til og dø og føler at livet mitt ikke er noe. Bare vokse opp, få barn, jobbe, bli gammel og dø. Føler at det ikke er noe vits. Jeg hater alt. Har ingen venner heller. Jeg stoler heller ikke på lærerene. hva skal jeg gjøre? Jeg trenger hjelp

Besvart 01.07.2019 11:44
 

Svar
Hei gutt 13 år

Det høres ordentlig tøft ut for deg og jeg forstår at du er fortvilet og ønsker hjelp.

Det er vondt og veldig vanskelig å kjenne på det å være født i feil kropp. Jeg forstår deg godt og jeg tenker det er så viktig at du blir hørt, forstått og tatt godt vare på nå.

Det er uheldig at du har begynt å røyke og drive med selvskading. Det er ikke bra for deg, og vit at det finnes bedre måter å håndtere vonde og vanskelige følelser.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke hjelp hos Helsestasjon for ungdom i kommunen der du bor. De har åpent nå i sommerferien. Der kan du få støttesamtaler over tid og sammen kan dere jobbe med hvordan du skal få det bedre med deg selv. De vil også vurdere om du bør henvises til BUP for å få videre hjelp i forhold til det å være født i feil kropp. BUP kan henvise deg til Nasjonalbehandlingstjeneste for transseksualisme ved Rikshospitalet i Oslo, og der kan du bli videre utredet og få god hjelp for hvordan du kan leve som den du i virkeligheten er. Ta en titt på www.hbrs.no/ for mer informasjon om hvordan du kan få videre hjelp og god støtte.

Du kan alltids ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og hjelper deg gjerne!

Det er trist at du ikke opplever å bli trodd på av familien din. Det tenker jeg er veldig uheldig. Jeg vil oppfordre deg til å snakke med foreldrene dine igjen, og vis dem gjerne det du har skrevet inn her og svaret du får av meg. Det er viktig at de lytter til deg og støtter deg, for du har det vanskelig og du trenger god støtte, omsorg og hjelp nå.

Jeg legger ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet