Hopp til hovedinnholdet

Vil veldig gjerne være jente

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no Jeg er en gutt på 17 år og jeg trives ikke med å være gutt vil så veldig være jente fordi jenter har pupper og har penere klær og de har et flatt underliv og har langt fint hår klarer ikke slutte med å ønske å være jente jeg tar ofte på meg BH og jenteklær som jeg har bestilt å kjøpt selv som jeg gjemmer i en sekk tar det ofte på meg når jeg er på rommet mitt i kjelleren for her blir jeg sjeldent forstyrret har ofte på meg jentetruser på skolen hva skal jeg gjøre får å klare å leve med meg selv jeg kommer aldri til å få være jente jeg har lyst å ha på jenteklær hele tiden men det går jo ikke ute i offentligheten håper på et langt å forklarende svar og tips!

Besvart 08.09.2019 23:05
 

Svar
Hei

Det er trist å høre at du ikke kan være deg selv på den måten som kjennes riktig ut for deg. Vet ikke helt om dette handler om at du føler deg som en jente, eller at du har lyst til å uttrykke deg mere «jentete»?

Hvis det er slik for deg at du har lyst til å se ut som en jente fordi du føler at din kjønnsidentitet er jente, så er jo dette noe som flere kjenner på. Det finnes her hjelp slik at du kan få kroppen til å passe bedre overens med det kjønnet som du føler deg som.

Hvis dette handler mer om at du ønsker å uttrykke deg mere feminint, men likevel føler deg som en gutt, så står du fritt til dette.

Du kan jo kle deg på akkurat den måten som du selv ønsker, uansett om du definerer deg som jente, gutt eller ingen av delene.

Likevel er det jo noen normer i samfunnet vårt som har «bestemt» at gutter og jenter skal se forskjellig ut, men dette står jo ikke nedfelt i noen lover eller noe.

Som du selv beskriver, kan det være krevende å bryte disse kjønnsnormene i samfunnet. Jeg vil derfor anbefale deg å ta kontakt med andre som liker det samme som deg. Her kan du finne gode allierte i Skeiv Ungdom.

Du kan også lese nettbrosjyren som heter "mannen, kvinnen og meg" for å få litt mere trygghet i at det er helt naturlig at du kan uttrykke kjønn på akkurat den måten som du selv liker best. Dette er jo ikke noe som noen andre kan bestemme over, selv om man noen ganger kan få inntrykk av akkurat dette.

Ikke stå alene i dette. Snakk med hjelpere som kan støtte deg i å være deg selv. Her kan du kontakte ichatten.no. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet