Hopp til hovedinnholdet

Grunn til å være glad i seg selv?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har problemer med tankene mine. Jeg blir alltid skikkelig lei meg av disse tankene. Tingen er, jeg er gutt og jeg ble født sånn, men hva har jeg å leve for? Jeg skjønner hva jenter har å leve for, de vil bli mor, bli gravide, få unger som betyr mye for dem. De kan bære på evnen til å skape liv å dyrke det inni kroppen sin. Hva har da menn og gutter? Føler meg ubrukelig, føler at jeg bare er noe som kan kastes bort. Livet mitt spiller ingen rolle, fordi jeg vil ikke gjøre noe viktig. Hva har menn som spesielle ting? Hva kan jeg være glad for at jeg er gutt? Jeg vil ikke høre svar som "Slipper å være gravid eller slipper mensen". Det er ting som er mulig å leve med. Jeg skulle ønske jeg ble født som jente, men jeg vil ikke bli jente nå, det vil ikke hjelpe situasjonen. Har tenkt på tanken å ta livet mitt men er hos psykolog. Jeg vil bare få disse tankene ut av hodet og jeg tror jeg er desperat. Få disse onde tankene ut av hodet. Gi meg en grunn til å være glad i meg selv.

Besvart 11.09.2019 20:08
 

Svar
Hei gutt 19 år

Det er sterkt å høre at du sliter med mørke tanker om å ta ditt eget liv. Skulle ønske jeg kunne komme med noen raske ord som kunne gi deg lys nok til å få disse tankene ut av hodet. Likevel så er ikke dette så lett når jeg ikke vet så mye mer om deg enn det du beskriver i denne henvendelsen på Ung.no.

Samtidig er det godt å høre at du ikke er alene med de tankene som du bærer på, men at du har fått hjelp av en psykolog. Sammen kan dere forhåpentligvis utforske de følelsene som er knyttet til dine ønsker og behov når det kommer til kjønn. Kanskje kan dere også sammen finne ut av hva som ligger under disse krevende tankene som du har?

Vil også anbefale deg å kontakte ichatten.no

Håper du får god hjelp til å møte det som kjennes urettferdig, og at du finner mening i det livet som du har. 

Hold ut selv om det kjennes vanskelig akkurat nå, min erfaring er at det vil kunne bli bedre!

Legger også ved noen artikler som du forhåpentligvis kan finne mening i!

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet