Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å føle seg feminin en dag og maskulin en annen?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei! Dette kan bli litt vanskelig og forklare, men jeg skal prøve så godt jeg kan. I det siste har jeg vert veldig usikker på om jeg ble født i riktig kjønn. Jeg er biologisk sett en jente, men noen ganger føles det ikke riktig og gå i kjole og ha bryster. Det er dette jeg syns er rart: Noen ganger er det helt greit og ha typisk jente trekk, men andre ganger har jeg lyst til og ta på en stor genser (for å skjule brystene), ta håret i en lue og ta på typiske guttete klær. Og i tillegg så er det noen gang rart og bli kalt hun eller han. Så det jeg egentlig lurer på er om det er en forklaring til hvordan jeg føler? Er det mulig å en dag føle seg feminin, en annen dag maskulin og en dag hvor du er verken feminin eller maskulin? Håper det er mulig å forstå det jeg skriver. Og takk på forhånd :-)

Besvart 11.09.2019 21:36
 

Svar
Hei

Du er ikke alene om å kjenne på den opplevelsen som du beskriver. Flere som deg føler nemlig at de kan svinge litt mellom opplevelsen av å være både jente og gutt på samme tid. Noen finner seg da til rette i begrepet genderfluid som på norsk kan oversettes med kjønnsflytende. Andre bruker bare betegnelsen trans. Vet ikke om dette er noe som kan gi mening for deg?

Desverre er det ikke alle som vet om de ulike måtene å være kjønn på. Normene våre signaliserer ofte at det er noen måter som er mere riktig enn andre, men det er det ikke. Det handler bare om at opplevelsen av å ha / være et kjønn er forskjellig. Noen variasjoner er mere vanlige, andre mere uvanlige.

Vil derfor anbefale deg å lese "mannen, kvinnen og meg" som er en nettbrosjyre skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI. Her kan du få noen flere tanker knyttet til dette spørsmålet, samt hvordan du kan finne mere ut av hva som kjennes riktig ut for deg.

Du kan også kontakte ichatten.no for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Selv om du er litt usikker akkurat nå, er min erfaring at dette er noe du kommer til å finne mere ut av etterhvert som du får mere livserfaring og blir bedre kjent med deg selv.

Håper svaret var til hjelp for deg, masse lykke!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet