Hopp til hovedinnholdet

Får ikke inn tampong

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 15 år og jeg sliter med og få inn tampongen min men jeg lurer på hvordan jeg kan få den inn og hvis jeg syter den inn kan jeg ødelegge noe der da, Det er ganske irriterande når jeg ikke får den inn jeg spiller fotball og når jeg skal ha gym er det irriterande å bruke bind.

Besvart 15.09.2019 20:40
 

Svar
Hei

Du kan få inn tampongen hvis du øver deg. Mange plages litt i starten med å få den inn. Du vi ikke ødelegge noe i skjeden vet å ta inn tampongen.

Tamponger finnes i ulike størrelser. Det kan være lurt å starte med den minste, men man må prøve seg frem til hva som passer. Det er ikke noen regel for når en kan begynne å bruke tampong, det kan en gjøre så snart en har fått menstruasjon. Husk å vaske hendene før og etter du skal ta ut tampongen og sette inn en ny.

Les først gjennom instruksen i pakken. Fjern emballasjen og rett ut uttrekkssnoren. Kontroller at snoren sitter godt fast og at den henger fritt ned. Hold tampongen forsiktig med fingertuppen under tampongen.

Slapp av og ta deg god tid. Hvis du er anspent, spenner du musklene. Plasser deg i en stilling som er behagelig for deg. Du kan enten sitte på toalettet med knærne godt fra hverandre, stå med lett bøyde knær, eller med den ene foten på toalettsetet. Mange synes det hjelper å ta litt vaselin på tuppen av tampongen. Da glir den lettere inn som regel.

Hold den nederste delen av tampongen mellom tommel og langfinger mens pekefingeren holdes på bunnen. Hold hudfoldene foran skjedeåpningen fra hverandre med den andre hånden. Slapp av og skyv tampongen forsiktig inn i skjeden så langt det går med pekefingeren, oppover og bakover mot korsryggen. Tampongen skal nå sitte riktig. Du må sikkert skyve inn med det meste av fingeren før tampongen er på plass.

Øvelse gjør mester. Ikke gi opp, så klarer du det nok snart!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet