Hopp til hovedinnholdet

jente 14, vil ikke være skeiv, finnes det flere som er usikre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Det siste året eller de 2 siste årene har jeg vert usikker på legningen min. Jeg har alltid sett for meg en fremtid med en mann men dette vet jeg ikke om er kun på grunn av det er det jeg alltid har sett på som «normalen». Jeg har ingenting imot homofili, men jeg vil selv ikke vere det på grunn av at jeg ikke føler det er normalen, eller jeg aksepterer det men jeg føler fordeom at resten av verden og alle jeg kjenner hadde jo sagt «hun er lesbisk» at jeg liksom var noe annet en alle andre. Dette bli rotete desverre. Jeg har også lagt merke til at jeg blir kanskje litt kåt av å se to jenter kline sånn sikkeig, jeg vet ikke hvorfor mn jeg tror jeg har blitt det. Jeg har i vert fall vert veldig frustrert nå de siste årene på grunn av dette. Men jeg føler jo at jeg er hetro bare siden jeg «passer» inn i den gruppen. Men interesser har jo heller ikke noe med legning å gjøre så det blir jo litt feil å si. Å jeg vet at det kan ta lang tid å finne svar, men hvorfor er mange unge usikere?

Besvart 23.09.2019 17:54
 

Svar
Hei jente 14.

Det er fint at du tar kontakt med oss, jeg forstår at dette er noe du tenker mye på og som tar mye energi fra deg.

Jeg skal prøve å hjelpe deg så godt jeg kan.

Jeg vil først si at det ikke er noe i veien med å være lesbisk eller homofil, det er veldig mange av oss, selv om jeg forstår at du stresser litt med det, for det er jo som du sier er jo de fleste er heterofile. 

Det er mange som strever med de følelsene du beskriver, så det kan jo hende du kan ha litt nytte av å snakke med andre unge skeive.

For å komme i kontakt med andre skeive unge mennesker, så kan du ta kontakt med skeiv ungdom, de kan sikkert hjelpe deg å finne noen i nærheten av deg, ellers vet jeg det finnes en facebookside som heter "skeive ungdommer 13-25" som kan være verd å sjekke ut :)

Det er helt naturlig å være forvirret og lure på disse tingene og ikke vite helt hva man vil eller hvem man er, det er også ganske naturlig å få litt panikk. 

Det er viktig at du ikke sitter med alt dette helt alene, for det er veldig ofte litt lettere å forholde seg til vanskelige ting hvis man deler dem.

Du har jo tatt et kjempe tøft steg, ved å skrive til oss og jeg vil gjerne at du snakker mer med noen om ting. Snakk med helsesøster på skolen din, noen venner eller kanskje du har en i familien du stoler på som du føler du kan snakke med tankene dine om.

Det kan være nyttig å snakke med andre skeive om dette, vi er jo mange som har stått i liknende situasjon, som kan forstå og støtte deg i dette. Som også kan kjenne igjen frykt og alle de tingene du føler. 

Mitt tips til deg er å ta kontakt med noen av disse:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet