Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er penishodet tørt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt på 13 år. Når jeg tar skinnet på penishodet og drar ned kan jeg se at penis hodet ofte er tørt hvorfor er det det?

Besvart 25.09.2019 18:43
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Du spør om hvorfor penishodet er tørt. Penishodet har vært beskyttet bak forhuden din gjennom oppveksten og ungdomstiden.

Det er ikke godt å si hva som er grunnen til at du føler at penishodet er tørt hos deg. Har du prøvd å onanere, og lagt merke til om det er like tørt da? Ofte kan gutter merke at det blir litt mer fuktig under forhuden når de er seksuelt opphisset. 

Dersom du ikke er kommet så langt i puberteten, kan det også være noe av grunnen. Hvis du er bekymret, tenker jeg at du gjerne kan ta kontakt enten med fastlegen din eller med helsestasjon for ungdom for en sjekk. Jeg tror ikke det er noe galt med deg og at dette kommer til å gå seg til. 

Lykke til, jeg legger ved noen artikler du gjerne kan lese.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet