Hopp til hovedinnholdet

Født i feil kropp men hater ikke kroppen sin

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på noen ting. Jeg er biologisk født jente men føler meg som en gutt, altså jeg født i feil kropp. Men mange sier at hvis du ikke har problemer med hvordan kroppen din ser ut så er du ikke født i feil kropp på ekte? Jeg liker ikke å bli kalt for en jente eller det gamle navnet mitt, og vil helst at folk aksepterer valget mitt og hvordan jeg er. Men jeg har ingen problemer med kroppen min og hvordan den ser ut, jeg er ganske fornøyd med den, jeg har dager hvor jeg skulle ønske at alt var som jeg ønsket, men jeg hater ikke kroppen min. Og noen grunner til det er at jeg skal leve med denne kroppen til jeg blir gammel, og vil helst ha ett fint liv med den og kunne klare og akseptere at dette er min kropp. Men betyr dette at jeg ikke er født i feil kropp? Betyr det at jeg bare har blanda følelser og er usikker? Jeg selv syntes ikke jeg er usikker og er ganske sikker og stolt over valget mitt, og føler meg mye bedre og komfortabel med den jeg er nå.

Besvart 22.09.2019 00:59
 

Svar
Hei gutt 13 år

Så fint å høre at du er fornøyd med kroppen din! Det er absolutt ikke slik at du må hate kroppen din for å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel.

Tidligere var det likevel slik at det sto under diagnosen «transseksualisme», at man måtte ha « dysfori» ( som kan oversettes med kroppslig ubehag), dersom man kvalifiserte til diagnosen transseksualisme. Nå har dette likevel endret seg i den nye diagnosemanualen som kom i 2019 ( den nye diagnose vil nå hete kjønnsinkongruens i det som heter ICD 11).

Du kan derfor være gutt på akkurat den måten som du ønsker deg, og trenger ikke å endre kroppen på noe som helst vis. Guttekropper kommer i alle mulige slags variasjoner, og det finnes ingen fasit på hvordan de skal se ut. Selv om du har en guttekropp som skiller seg litt ut fra flertallet, så er du like mye gutt som alle andre.

Du kan også kontakte ichatten.no  for flere innspill. Denne tjenesten er også for foreldre. Legger ved noen artikler du kan se på.

Håper dette svaret var til hjelp for deg, heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet