Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå på østrogen for å bli mer femenin?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år og jeg kunne ønske jeg var mer feminin. Jeg har en ganske mørk stemme og jeg vet at andre har trodd jeg har vært en mann over telefonen og slikt. Jeg skulle gjerne hatt lysere stemme og mer former (større pupper etc.). Så det jeg lurte på var om jeg kunne gå på kvinnelige hormoner som østrogen for å bli mer feminin. Er dette mulig?

Besvart 23.09.2019 10:34
 

Svar
Hei

 

Som du sikkert vet, så endrer kroppene våre seg på forskjellig vis i puberteten. Noen opplever at store forandringer kommer tidlig, mens andre opplever at disse kommer seinere.

Du skriver ikke noe om hvor langt du er kommet i puberteten. Derfor kan det være slik at stemmen din vil endre seg ytterligere etter hvert som du kommer lengre i prosessen.

Ja, det er mulig å bli behandlet med hormoner hvis du har behov for det. Du kan bestille time hos fastlegen for samtale og nødvendige blodprøver. Blodprøvene som blir tatt er mannlige og kvinnelige kjønnshormoner.

Det er ikke uvanlig å bli henvist videre til en som er spesialist på hormoner for videre utredning dersom prøvene ikke er normale. 

 

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier og NACS godkjent sexologisk rådgiver. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet