Hopp til hovedinnholdet

«Hva hvis han er en gutt?»

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har alltid tenkt and det var noe galt med meg, siden jeg er biologisk sett en jente. Men jeg har også ofte tenkt på "hva hvis jeg er en gutt?" Jeg har tenkt på dette i, tja, 4 år? (jeg har alltid vært glad i å lære om ting som dette, takk og lov for det) Jeg har ikke snakket med vennen min, men med online venner så vet de fleste at jeg kanskje er trans. Jeg bruker navnet Lucas, jeg introduserer meg sånn på nettet, jeg bruker sports-BHer for å gjemme brystet mitt, og det gjør meg litt gladere, men fortsatt. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg kan teste det. Jeg kan ikke snakke med moren eller faren min, garantert ikke broren min, or helsesykepleieren på skolen har ikke tid denne uken eller den neste, så jeg er ikke helt sikker på hvem jeg kan snakke til om det. Aaaaah, det er frustrerende og irriterende og enda verre; skolen jeg går til har ingen respect for LGBT+ folk, homofil, lesbisk og transe blir slengt rundt som negative ting. Hva skal jeg egentlig gjøre her? ;w;

Besvart 26.09.2019 20:04
 

Svar
Hei

Vil anbefale deg å utforske de følelsene som du har, med noen som har erfaring på feltet. Siden du ikke ønsker å snakke med noen som står deg nær, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med ichatten.no Der svarer transkompetente hjelpere som har erfaring med det som du står i av utfordringer. Du kan være anonym.

Når det kommer til skolehverdagen din, så er det utrolig kjipt å høre at at det blir snakket stygt om LHBT+ tema! Dette er absolutt ikke greit, derfor er det godt å høre at du søker råd og innspill for å få til en endring!

Skolene din har faktisk plikt ifølge opplæringslova til å slå ned på dette. Der står det nemlig at alle elever i grunnskoler og i videregående skoler har rett til "et godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring". Dette kan du forvente at rektor skal forholde seg til på en ansvarlig måte, vedkommende kan ikke bare feie det vekk.

Vil anbefale deg å be sosiallærer om å kontakte et undervisningsopplegg som heter "Rosa kompetanse skole". De kan komme og undervise lærerne på skolen din, slik at de får flere redskaper til å slå ned på identitetsbasert mobbing.

Det blir også viktig å øke kunnskapen på hele skolen, ikke minst blant ungdommene. Jeg vil derfor anbefale deg å ta kontakt med Skeiv Ungdom sitt undervisningsopplegg som heter "Restart". De kan komme til skolen hvor du går.

Ikke stå alene i dette, snakk med noen som kan hjelpe deg videre i prosessen! 

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet