Hopp til hovedinnholdet

Påvirker kjønnsidentiteten krav på styrketester?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er født gutt og går nå på Videregående skole. Jeg føler meg ikke som en gutt, men har ikke gjort noe med kroppen min så jeg skal bli mer lik jente. I kroppsøvingstimene på skolen har vi en styrketest. På denne styrketesten har gutter og jenter veldig stor forskjell på krav i de forskjellige øvelsene. Spørsmålet mitt er bare om jeg som føler meg som jente har jentene sine krav eller guttene sine krav på bla. denne styrketesten? For meg personlig føles det feil å bli behandlet som en gutt i en sånn situasjon, men hva har jeg krav på? Takker på forhånd for svar.

Besvart 26.09.2019 19:18
 

Svar
Hei

Hvis det er slik at du er registrert med juridisk kjønn som gutt, og ikke har startet på noen kjønnsjusterende behandling, så blir du testet som dette selv om du kan ha en indre opplevelse av å være jente.

Håper svaret ga mening for deg?

Hvis du ønsker flere innspill kan du kontakte ichatten.no

Lykke til!

 

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet