Hopp til hovedinnholdet

E det nokken tegn før man får mensen for første gang?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei eg lurte på om de e nokken tegn før man får mensen for første gang korlei skal man forberede seg og sont nor man ikkje veit nor de komme

Besvart 03.10.2019 19:32
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er ikke så lett å forutse når tid mensen kommer for aller første gang. Og når en ikke vet det, er det heller ikke så lett å forberede seg.

Det er vanlig at en har utflod en periode før mensen kommer. Noen har utflod lenge, kanskje et par år, mens andre har det kortere tid før mensen kommer. Noen merker at de får mer kviser rett før den aller første mensen. Andre igjen merker at de føler seg litt triste, kanskje lettere blir lei seg. Noen blir veldig sulten, og andre igjen merker en murring i magen, korsryggen rett før mensen kommer. Det er også noen som ikke merker noen ting. Plutselig en dag blør man bare. 

For å sikre deg at du er best mulig forberedt, kan du ha en liten pose i skolesekken. I den kan du ha et par bind og en ren truse. Kanskje kan du også ha noen intimvåtservietter? Da vet du at du kan vaske deg litt og bytte til ren truse og legge et bind i den. 

Du kan snakke med de hjemme om dette. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen. 

Gled deg over vekst og utvikling! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet