Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om brystfjerning

Annet 20 år
 

Spørsmål

Jeg identifiserer meg som ikke-binær og har siden jeg kan huske hatt et ønske om å fjerne brystene og har i det siste begynt å tenke mye på å gjennomføre dette. Vet at slike operasjoner vil kunne dekkes gjennom rikshospitalets NBTS avdeling, men vet også at dette er en svært lang og krevende prosess og er redd for å bli misforstått. Vet at slike inngrep og vil kunne gjennomføres ved privatklinikker, men at dette er svært dyrt. Sitter derfor noe fast ved hva jeg skal gjøre da jeg ikke ønsker vente i flere år for dette og lurer på hvem/hvor som eventuelt burde kontaktes for mer informasjon og rådgivning.

Besvart 08.10.2019 23:23
 

Svar
Hei

Det vil dessverre være flere år med ventetid for å kunne få dekket toppkirurgi gjennom Rikshospitalet. Derfor kan det være et alternativ å søke behandling privat, selv om det vil koste deg endel penger.

Per idag koster det ca ca 40 000 kr for topp kirurgi.

Vil anbefale deg å ta kontakt med ichatten.no for mere informasjon/ rådgivning. Her svarer transkompetente hjelpere på det du måtte lure på om prosessen videre.

Masse lykke til videre!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet