Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg er en ente på 14, som sliter veldig med livet. Før var jeg en selvsikker, sosial og sprek jente, mens nå går livet bare nedover! Nå har den sosiale angsten nesten tatt helt over. Hva kan jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en ente på 14, som sliter veldig med livet. Før var jeg en selvsikker, sosial og sprek jente, mens nå går livet bare nedover! Jeg får skikkelig noia når jeg møter folk, tør ikke ta toget dra til butikken, skolen har også blitt ett stort problem for meg... Jeg har utviklet sosial angst og jeg har blitt veldig ensom på grunn av det..noen ganger tenker jeg på å ta selvmord fordi livet mitt ikke har noen mening. Jeg går bare rundt og er redd for alt og alle, jeg har kutett ut idrett fordi jeg var redd for å ta bussen og oppføre meg unormalt, samtidig som jeg var redd for å møte folk på treningen. Mest av alt har jeg bare lyst til å vøre normal her i verden, og bare klare å holde blikket mitt for meg selv. Jeg er så redd og for å få folk til å tro at jeg er noemal, så prøver jeg så godt jeg kan å ha øyenkontakt, men jeg klarer ikke jeg ser ned med en gang! Jeg stirrer rundt meg på alle sammen for å se om de ser på meg, så gjør alle det noen hvisker og sånt på fester og sier se på hun og bare overser meg for det meste fordi devet at jeg ikke er normal for tiden, jeg tør jo ikke hilse på tanter og onkler en gang! Når jeg kommer i slike situasjoner blir jeg veldig anspent og kan fort komme til å søle noe eller noe jeg klarer ikke å bevege meg normalt og vakler rundt om kring. Jeg har begynnt å merkeen forskjell på foreldrene mine også jeg tror de skammer seg over meg og tilstanden min. Jeg tok det opp med pappa og spurte om han kunne ta meg med til en psykolog, og det gjorde han med en gang, det hjalp litt men etter hvert bledet bare enda verre. Jeg er redd dette kommer til å ta over hele livet mitt. For akkurat nå sitter jeg bare hjemme og tenker på hva jeg kunne gjort men ikke fpr gjort på grunn av angs6ten min.. Jeg har også bestemt meg for at hvis jeg ikke får tilbake min personlighet og selvsikkerhet igjen innen dette året så kommer jeg til å ta selvmord. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, og det har blitt veldig vansklig!

account_circle
AKTUELT NÅ

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

Les mer

Når foreldrene krangler

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer