Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veldig lyst på en litt knall farge på håret.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år som bare lurte på en ting... Jeg har veldig lyst på en litt knall farge på håret. Rosa, eller også lyserosa. Eller turkis/ blå o.l. Men jeg får nok ikke lov av foreldrene mine. Men hvordan skal jeg overtale de? Jeg vet ikke hvorfor, om de er redde for hva andre syntes ellerno'. Men jeg vet ikke hva jeg kler heller. Også er jeg redd for, eller jeg vet ikke hvordan jeg skal spørre og sånt. Hilsen meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg tror det beste egentlig bare er å spørre pent. I den alderen du er i er det viktig å finne måter å uttrykke seg på, og det forstår sikkert foreldrene dine godt. Kanskje de ikke tar det så ille opp at du ønsker å skifte hårfarge? Samtidig skal det jo sies at det ikke er alle mødre som er like begeistret for neonfarget hår på sine døtre..Ved middagsbordet kan du kanskje fremstille det litt mer som en forespørsel enn en endelig avgjørelse? Jeg tror det er større sjanse for at du får viljen din om du spiller på sjarmen fremfor å oppføre deg så veldig "rebelsk"!

 

Når det kommer til hvilken farge du skal velge, tror jeg det nesten bare må gå på hva du selv liker. Verken rosa eller blått er naturlig hårfarger, så jeg tror ikke det er en av dem du kler bedre enn den andre. Jeg synes bare du skal velge din favoritt! :)

Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet