Hopp til hovedinnholdet

Tenker på flaue ting som har hendt og klarer ikke konsentrere meg/sove

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Noen ganger på skolen og på fritiden tenker jeg mange flaue ting som har skjedd i livet mitt. Det kommer bare helt automatisk opp i hodet mitt noen ganger og det gjør at det er vanskeligere og konsentrere seg i timene på skolen. Det er også vanskelig å sove med de flaue tankene. Håper dere kan hjelpe meg. Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er litt vanskelig å hjelpe deg akkurat over internett, men det vil jo handle om å bli mer komfortabel med de opplevelsene du nå føler som flaue. Du må akseptere at det som har skjedd har skjedd og at det ikke er noe du kan gjøre med det nå. Det er ingen vits i å være flau over noe du ikke kan endre på, som har hendt for lenge siden. Folk kommer over det, og det vil du også gjøre. Prøv å berolige deg selv med at det ikke er noen andre som tenker på det. Det er bare du som henger deg opp i det. 

 

Hvis dette er noe du plages mye med vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen. Hun er vant til å snakke med ungdom om lignende problemer og tanker og kan nok hjelpe deg til å finne ut av ting. Det hjelper å prate om det, og det kan være godt å prate med noen som ikke kjenner deg. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet