Hopp til hovedinnholdet

Elsker å gå i g streng og kjole, men moren vet ikke noe om det.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei elsker å gå i g streng og bh og kjole skjørt jente klær enkelig men jeg har lyst på min egen kjole og bh truse g streng jenteklær da men mamma vet ikke dette søstera mi har sett meg i det da jeg prøvde kjole første gang hun begynte å le av meg hva skal jeg gjøre. Jeg vil prøve ballkjolen til søstera mi men den må jeg ha to for at jeg skal få den på meg for det er to deler på den takk for hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år

Takk for at du tar kontakt!

Du skriver at du liker å gå i bh, skjørt og kjole men at dette er noe du har skjult for moren din. Jeg tenker jo at dette kan være ganske krevende, nettopp fordi du da må gå rundt med en hemmelighet som egentlig ikke trenger å være en hemmelighet. Hvilke klær vi mennesker liker å gå i er jo veldig forskjellig, og det er jo ikke slik at du ikke kan gå i de klærne som du liker selv om du er gutt. Det finnes jo ingen fasit på hva vi skal ha på oss, selv om kulturen vår ofte sier at gutter ikke skal gjøre dette.

Du skriver ikke noe om hvorfor du ønsker å skjule dette, men handler det om at du er redd for å ikke bli akseptert? Kanskje opplevde du det vanskelig da søsteren din lo av deg?

Hvis det er slik at du føler deg alene om dette, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med noen som kan støtte deg og som kan hjelpe deg med å få være deg selv på den måten som kjennes riktig ut, iallefall når du er hjemme. Her kan du kontakte ftpn eller Steensveen ressurssenter for videre råd og veiledning. Skeiv Ungdom kan også være fine å prate med.

Det som kan være lurt med å fortelle om din hemmelighet til i moren din, er jo at hun da kan hjelpe deg med å skaffe de klærne som du ønsker. Dersom du ønsker å få hjelp til å fortelle henne dette, kan du snakke med helsesøster på skolen din.

Du kan også anbefale moren din å lese "mannen, kvinnen og meg" slik at hun kan få mere kunnskap om de ulike måtene vi mennesker kan være ulike kjønn på.

Hvis du ønsker flere innspill kan du også ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Lykke til!

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet