Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Liker å gå i jenteklær. Hvordan kan jeg finne ut av de forskjellige størrelsene?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 18 år, og har lenge hatt en trang til å prøve diverse jenteklær. Dette er noe jeg helst vil holde for meg seg. Tidligere har jeg prøvd kjoler av søskenbarnet mitt i smug de få gangene jeg var alene der, noe som neppe kommer til å skje igjen. Men jeg vet jeg liker å bruke kjoler og diverse jenteklær og vil etterhvert kjøpe meg litt kjoler og andre jenteklær selv også. Men hvordan finner jeg størrelsen jeg skal bruke av s, m, l, XL og lignende? Jeg vet vi har diverse størrelselsguider, men jeg kjønner ikke helt hva de forskjellige stedene egentlig er, og det å måle en guttekropp ved målinger beregnet for jenter gjør ikke saken noe lettere. Hvordan kan jeg finne ut av de forskjellige størrelsene?

Besvart 18.06.2017 08:50
 

Svar
Hei gutt 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er en del gutter som liker å gå i jenteklær. Det er helt flott! Noen av guttene sier de får fram sin feminine side på denne måten. Andre sier det handler om å føle seg vel, bli glad, mens andre igjen føler seksuell tenning ved å gå i jenteklær. Uansett hva du føler, mener og tenker er det din kropp og det viktigste er at du skal ha det bra!
 
Det er ikke så lett å finne ut av størrelsene selv om man har en guide, i og med at kroppene er forskjellige. Men du må måle din kropp der jenter måler, for at det skal bli rett. Det vil gi deg en ganske god indikasjon hvis du måler på følgende steder; bryst, midje, hofte og fra innsiden av benet fra lysken og ned. 
 
 
Her kan du finne en tabell for omgjøring av de forskjellige størrelsene i de forskjellige landene. 
 
Hvis du skal ha Bh med innlegg må du ta det med i beregning av størrelse. Dette sammen vil hjelpe deg til å kunne bestille korrekt størrelse.
 
Hvis du har spørsmål om det å gå i jenteklær eller andre ting du lurer på om dette, kan du chatte med helsepersonell om dette; se nederst på dette nettstedet. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre