Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Liker å gå i jenteklær. Hvordan kan jeg finne ut av de forskjellige størrelsene?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 18 år, og har lenge hatt en trang til å prøve diverse jenteklær. Dette er noe jeg helst vil holde for meg seg. Tidligere har jeg prøvd kjoler av søskenbarnet mitt i smug de få gangene jeg var alene der, noe som neppe kommer til å skje igjen. Men jeg vet jeg liker å bruke kjoler og diverse jenteklær og vil etterhvert kjøpe meg litt kjoler og andre jenteklær selv også. Men hvordan finner jeg størrelsen jeg skal bruke av s, m, l, XL og lignende? Jeg vet vi har diverse størrelselsguider, men jeg kjønner ikke helt hva de forskjellige stedene egentlig er, og det å måle en guttekropp ved målinger beregnet for jenter gjør ikke saken noe lettere. Hvordan kan jeg finne ut av de forskjellige størrelsene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er en del gutter som liker å gå i jenteklær. Det er helt flott! Noen av guttene sier de får fram sin feminine side på denne måten. Andre sier det handler om å føle seg vel, bli glad, mens andre igjen føler seksuell tenning ved å gå i jenteklær. Uansett hva du føler, mener og tenker er det din kropp og det viktigste er at du skal ha det bra!
 
Det er ikke så lett å finne ut av størrelsene selv om man har en guide, i og med at kroppene er forskjellige. Men du må måle din kropp der jenter måler, for at det skal bli rett. Det vil gi deg en ganske god indikasjon hvis du måler på følgende steder; bryst, midje, hofte og fra innsiden av benet fra lysken og ned. 
 
 
Her kan du finne en tabell for omgjøring av de forskjellige størrelsene i de forskjellige landene. 
 
Hvis du skal ha Bh med innlegg må du ta det med i beregning av størrelse. Dette sammen vil hjelpe deg til å kunne bestille korrekt størrelse.
 
Hvis du har spørsmål om det å gå i jenteklær eller andre ting du lurer på om dette, kan du chatte med helsepersonell om dette; se nederst på dette nettstedet. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet