Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Gutt i dusjen (colourbox.com)
Gutt i dusjen (colourbox.com)

Får vondt i hodet av å ha en jentes kropp.

Annet 14 år
 

Spørsmål

Vær gang jeg tenker på at jeg har en jentes kropp eller at jeg ikke har en gutts kropp får jeg vondt i hode og i bryste. Jeg orker ikke å se meg selv i speilet eller se på meg selv generelt med mindre jeg synes at jeg ser mannlig nok ut. Men det er noen få ganger at jeg ikke har det sånn og har lyst til å se så jentete ut som mulig, men det er veldig få ganger. Greia er at jeg trenger litt råd så jeg kan finne ut av hva som er greia oppi hodet på meg så fort som mulig for jeg blir helt frustrert og lei av det

Besvart 15.11.2017 00:14
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt!

Vet ikke hva du kjenner på inni deg når du tenker på hvilket kjønn du er? Jeg tenker det kan være lurt å utforske akkurat dette spørsmålet dersom du føler deg usikker. Hvis det er slik at du opplever å være gutt, så er det det kanskje det som er riktig for deg. Noen opplever også at de kan svinge litt mellom det å være jente og gutt, dette er også en variant av oss mennesker. 

Siden det finnes flere varianter å kjønn på, enn det man fikk tildelt ved fødsel, kan det være lurt å lese litt om de ulike måtene. Jeg vil derfor anbefale deg å lese en nettbrosjyre som handler litt om temaet, skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI. Den heter "mannen, kvinnen og meg" .

Siden dette spørsmålet påvirker deg slik at du får vondt i både hode og bryst, vil jeg anbefale deg å dele det du kjenner på med noen du kan stole på. Dette kan foreksempel være en helsesøster eller sexologisk rådgiver.

Du er ikke alene om å kjenne på det du gjør, du trenger ikke å være redd for å utforske dette spørsmålet videre. Det er mye bedre at du får tak i hva dette kan handle om for deg, slik at kroppen din ikke blir syk.

De reaksjonene som du beskriver er jo naturlige følelser som ofte kommer fra kroppen når det er noe som ikke kjennes så greit ut "inni". Hvis du skulle oppdage at du har fått feil kjønn ved fødsel, finnes det hjelp å få.

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Håper noe av dette ga mening, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ringer (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet?Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Kjønnsidentitet

Jente spiller gitar (colourbox.com)

Føler du at du kan gjøre "gutteting" og "jenteting" uten at noen bryr seg? Kjønnsidentiteten vår er knyttet til kroppen - til det biologiske. Men det å føle seg som et kjønn, som gutt eller jente, er også et resultat av en sosial og kulturell prosess.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet