Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om transseksualisme

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er transexual gutt og jeg bor i Trondheim. jeg er 14 år. Jeg har noen spørsmål og jeg hoper at dere kan svar meg på de spørsmål. Jeg lurer på hvor kan jeg kjøpe testosteron og hvor mye koster det og når jeg kan starte med testosteron? Jeg har også planer til å ha begge to operasjoner(top og bottom sugary) . Når bør jeg begynne operasjon? Må det var en spesielt plass for det? Og hvor mye koster de to operasjoner? Og hvor stor risk er at noe kan gå feil?

Besvart 13.06.2018 22:37
 

Svar
Hei gutt 14 år

Så fint du tar kontakt og spør om det du lurer på!

Siden du ønsker å få kroppen din til å passe bedre overens med det kjønnet du føler deg som, vil jeg først anbefale deg å kontakte fastlegen din. Vedkommende kan videre henvise deg til en psykolog på en barnepsykiatrisk klinikk (BUP). 

Psykologen kan deretter henvise deg videre til Rikshospitalet i Oslo (NBTS) som per idag har landsfungsjon på behandling av personer med diagnosen transseksualisme. På NBTS kan du få hjelp til å justere kroppen din slik at den stemmer bedre overens med den kjønnsidentiteten som du opplever å ha.

Det koster ingenting å få behandling på NBTS. Både medisiner (testosteron), operasjoner og reise blir dekket av Folketrygden (Staten). 

Det er litt forskjellig når man kan få operasjoner, slik at dette vil jeg anbefale deg å spørre Rikshospitalet om. 

Det er alltid en liten risiko for at operasjonene kan gi komplikasjoner, likevel er dette sjelden da de som opererer har mye erfaring på området.

Hvis du trenger flere innspill kan du kontakte Skeiv Ungdom som har en egen ungdomsgruppe som opplever at det kjønnet de fikk tildelt ved fødsel, ikke stemmer overens med egen opplevelse av kjønn, samt Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens PFK eller HBRSU .

Ikke stå alene med dette. Del historien din med noen som kan hjelpe deg videre,- med å få være den du er!

Legger også ved noen artikler som du kan se på.

Heier på deg, og ønsker deg masse lykke til!!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet