Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange penger det er vanlig for 13-14 åringer å bruke i uka?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei du:) jeg lurte på hvor mange penger det er vanlig for 13-14 åringer å bruke i uka? jeg blir så oppgitt siden det er flere som går på konserter, kjøper sko til over 1000 kr, også liksom virker som de alltid får noe nytt, og bruker 0-tusenlapper i måneden, det er ganske mye!!! jeg lurer på om det er vanlig av meg å vanligvis bruker 0 kr i måneden, vi har ikke råd til at jeg skal gå på noen konsert, jeg har egentlig litt selv i sommer, men er det vanlig å bare ha 500kr for å finne på noe i en sommerferie, eller 1000+++ jeg kan ikke gjøre så mye medøkonomien men det går bedre nÅ snart tror jeg:) det er ikke ille sånn at vi ikke får mat og klær, men liksom jeg føler jeg ikke får være helt tenåring med det med konsert, klær og sånne ting som ungdom bruker penger på i måneden, det er litt trist og flaut, men det plager meg ikke alt for mye, bortsett fra at det blir mye sittende hjemme uten å ha noe å gjøre...så har nesten bare sittet inne hele ferien og kjeda gørret ut av meg:S tusen takk for svar på forhånd;) også har jeg ikke kyssa før men det er egentlig ikke noe rart når jeg aldri kommer mg ut,har få venner og de møter jeg ikke ofte også da er det ikkke merkelig at jeg ikke har kyssa når jeg ikke får møtt noen å kysse!men det er flaaaut!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Vi har ikke noe tall på hva 13-14-åringer bruker i uka, men tror det variere veldig. Mange får en del i ukelønn, mens andre igjen får mindre - men da får de kanskje alt de trenger. Andre igjen har foreldre med dårlig råd.

 

Det er ingen lov som sier at man skal få lommepenger hjemme, men foreldre plikter å sørge for at barna deres har det de trenger av mat, klær, osv.. Jeg kan skjønne at du føler begrensninger, men du får huske på at det er mange sosiale ting som ikke koster penger. Da er det ekstra viktig å bli med på disse aktivitetene. Du får prøve å spare penger til de tingene du har aller mest lyst til å være med på, og det går jo an å ønske seg konsertbilletter i bursdag- og julegave (evt. penger til dette). Har man lite å rutte med, er det ekstra viktig å få en oversikt over hva man bruker pengene på. Mange opplever at store deler av pengene de har forsvinner på småtteri man kan klare seg uten, f.eks. en brus der, en ny ringetone der, en sjokolade der, osv. Det blir fort penger av slike småting, og da er det kanskje bedre å spare de til noe man virkelig ønsker seg.

 

Det er heller ikke uvanlig å ikke ha kysset når man er på din alder. Du har enda god tid på deg til å finne han som skal være så heldig å få ditt første kyss, så du trenger ikke stresse med det.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Molly123
0
22.06.2018 03:49:32
Etter komf så brukte eg 12 000kr på 2 uker, cirka 1/3 av de gikk i dop og de andre va vell på nærmeste spar og nede i sentrum

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjøpepress
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om menneskehandel?

Hva blir ofre for menneskehandel ofte utnyttet til?