Hopp til hovedinnholdet

Familien min er veldig kristen på min mors side og de vil aldri tilgi meg om jeg  ikke konfirmerer meg i kirken. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 12 1/2 år. Jeg har skilte foreldre. Nå er det ca. 2 år til jeg skal konfirmert meg. Før gledet jeg meg, men nå gruer jeg fordi jeg vet ikke om jeg er kristen eller ikke.. Jeg vil komme til himmelen men jeg tror ikke på Gud. Familien min er veldedig kristen på min mors side og de hadde aldri tilgitt meg viss jeg konfirmerte meg på den andre måten enn å vere Guds barn. Samt pappa sin side har alle konfirmert seg på den andre måten. Jeg vet IKKE hva jeg skal gjøre.. -redd jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du skal konfirmere deg om to år. Før gledet du deg, men nå gruer du deg fordi du ikke vet om du er kristen eller ikke. Du forteller at foreldrene dine er skilt og at familien din på din mor sin side er Kristine og at du mener at de ikke vil tilgi om du konfirmerer deg på andre måter en i kirken. Har jeg forstått deg rett?

I forhold til barnekonvensjonen så har du fra fylt 15 år har du derfor rett til å bestemme helt selv om du vil konfirmeres kirkelig, humanistisk eller ikke i det hele tatt. Jeg tenker at det kan være fint for deg og snakke med foreldrene om hvordan du har det nå. Du har ennå god tid til å bestemme deg for hva som er riktig for deg. Jeg legger ved noen artikler under svaret som jeg anbefaler deg å lese. Ønsker deg lykke til.

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet av norske ungdommer som skal konfirmere seg kirkelig konfirmasjon. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden, men du må ikke tro.

Les mer

Konfirmasjon - hva passer for deg?

Jente poserer i en allé for konfirmasjonsbilde (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon skal du i så fall ha?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon