Hopp til hovedinnholdet

Hva er vanlig å gi i konfirmasjonsgave til en bestevenninne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvor mye er det vanlig å gi til sin aller beste venninne i konfirmasjonsgave? Jeg er den eneste venninnen som skal i konfirmasjonen hennes og jeg skal til og med på seremonien der bare hennes nærmeste familie er (søsken, foreldre, besteforeldre). Hun skal også i min, og jeg har alltid vært som et ekstra familiemedlem i deres familie. Jeg er mer som søsteren hennes, og familien hennes er min familie og min familie er hennes. Jeg er derfor veldig usikker på hvor mye jeg skal gi og om det blir kjedelig med bare penger med tanke på at hun er min aller beste venninne. Konfirmanten ønsker seg penger, og ikke noe gaver som smykker, klokker, kamera osv, så det vil ikke være vits i. Jeg vil gi penger, men samtidig gi det et litt personlig preg og vise at det faktisk er en tanke bak gaven, så jeg trenger tips til både hvor mye jeg bør gi og tips til hva man kan gjøre for å gjøre det litt personlig og søtt. Takk for svar! :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint å ha en så god bestevenninne og at du er invitert til hennes konfirmasjon, både til seremoni og selskap. Men hva med gaven, spør du?

Nå vet du hva hun ønsker seg - og ikke ønsker seg.  Det er alltid enklere å gi en konkret gave, for eksempel et smykke, for da vises ikke prisen. Med en pengegave får alle vite størrelsen på pengegaven, og så er man redd for å gi for lite eller for mye.

Siden du har et så fint og nært forhold til familien hennes kan du kanskje snakke med moren hennes (kanskje i hemmelighet) om din usikkerhet og be om råd? Venninnen din skal i din konfirmasjon, så dere kan sette en slags "gavestandard". Hva ville du vente å få fra henne?

Veldig fint at du vil gjøre gaven personlig. Det blir et varig minne - pengene forsvinner jo til noe med tiden. Du vet godt hva venninnen din er glad i. Hva med å lage et stort kort med et vakkert dikt og med tegninger/fotos/utklipp av ting hun liker, for eksempel blomster, dyr, popidol, musikk. På kortet kan du sy fast/stifte pengesedler brettet som sommerfugler?

Håper du finner ut av dette.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon