Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg vil ikke være muslim. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 pappa er muslim og mamma er ingenting når jeg sa til pappa at jeg ville konfirmere meg borgerlig sa han at det var for kristne og jøder og sånt men jeg har alltid ønsket å konfirmere meg men jeg skulle egentlig ikke snakke om konfirmasjon men om no annet jeg fant ikke ut av emnet jeg skulle velge men ja jeg driver å leter etter billige fly og hotellreiser noen ganger eller hele tiden vil jeg egentlig bare reise fra alt men jeg vet ikke hvordan jeg klarer ikke å fokusere på skole eller noe annet det er bare at jeg vet ikke hva jeg vil jeg har lenge lyst til å si til pappa at jeg ikke vil være muslim men jeg er redd vet ikke hvorfor men ja det er veldig mye drama mellom venner og det går meg på nervene jeg har vansker med å sovne og vil egentlig bare skrive til noen vet ikke hvem men noen klokka er nå 01:42 igår var jeg oppe til 04:47 trur jeg jeg hadde så mye å tenke på jeg er ikke redd for noe hjemme for jeg har en kjempe god mor hun hjelper meg med alt takk .

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Det er helt normalt å ville bestemme hvilken tro man vil ha og om man vil tro i det hele tatt. Du har rett til å bestemme din egen religion fordi i Norge er det religionsfrihet, også for ungdom.
 
Hvis du er redd for hvordan pappa vil reagere kan du avtale med mamma og med helsesøster når du skal fortelle pappa hva du vil og ikke. Det kan hende at pappa vil trenge litt tid til å bli vant til at du ikke vil bli muslim, men du er jo fremdeles deg, og du er perfekt akkurat som du er. 
 
Du kan konfirmere deg borgerlig uansett hvilken religion du har.
 
Jeg foreslår at du snakker litt med helsesøster om dine tanker slik at du kan få støtte og tips når det er mye drama med venner.
 
Lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Rett til religionsfrihet

Jente (colourbox.com)

Barnekonvensjonen fastslår at land skal respektere barns og unges rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet (Barnekonvensjonen art. 14).

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon