Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg begynner å angre meg fordi jeg valgte å ikke konfirmere meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år der jeg er vokst opp i en familie der foreldrene mine er skilt. Mamma er ikke-troende (+hele hennes familie) mens pappa og hans familie er kristne (VELDIG!) Jeg er selv ikke troende og har derfor valgt og ikke konfermere meg. Jeg valgte det siden jeg ikke er kristen og mener det er feil å konfermere seg når man ikke er det, jeg var tydelig på det når jeg snakket med pappa om dette. Pappa og hans familie er skuffet og mener at jeg har gjort et feil valg, mens mamma og hennes familie sier det er bra at jeg gjør det jeg ønsker. Nå føler jeg at jeg angrer litt. jeg vil ikke skuffe pappa og hans familie, nesten alle vennene mine skal konfermere seg og har det alltid kjempe gøy med ting de gjør i kirka( + fyren jeg liker er konfermant leder og er derfor ekstra mye med vennene mine), men det er for sent nå. Alle måtte vært meldt på innen en dato, og det har vært ganske mange arrangementer allerede som man må ha vært på.

Besvart 27.11.2017 23:36
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er forståelig at du synes at det er vanskelig å skuffe familien din. Du har selv rette til å velge om du vil konfirmere deg. Dilemma for mange er at konfirmasjon er så mye mer enn bare tro. På mange måter har du vært modig og kanskje ærlig når du velger bort konfirmasjonen fordi du ikke tror på gud.

Det er mange som synes det er vanskelig å gå glipp av det sosiale som det å gå på konfirmasjonsforberedelse er. Har du undersøkt om det virkelig er for sent? Om du virkelig kjenner at du tror er det aldri for sent å konfirmere seg. Er det det sosiale som teller er det riktige å fortsette å henge med vennene dine. Er det mulig for deg å delta selv om du ikke har fått med deg alt eller skal konfirmeres. Kan du det får du med deg det sosiale.

Mange som ikke velger å ikke konfirmere seg synes det likevel er fint at familien samles til middag eller lignende likevel.

Uansett er det viktig at du velger det som er riktig fordel og ikke for andre, heller ikke for familien din. Trenger du å snakke med faren din om at valget ditt ikke handler om mangel på kjærlighet til familien din? Dit kan bety mye for ham at du kan vise at du forstår at troen er viktig for ham.

Lykke til, legger ved noen artikler som kanskje kan være nyttig for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konfirmasjon - hva passer for deg?

konfirmasjon (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon vil du i så fall ha?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon