Hopp til hovedinnholdet

Hva hvis jeg ikke får nok penger til konfirmasjonen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg skal konfirmere meg i mai, og er redd for hvor mye penger jeg får. Både farmor og farfar er død, så jeg før ikke noe fra de, og bestefaren min kjøper bunaden min, så jeg får ikke noe penger med han. Mormor har ikke så veldig god rå heller. Mamma og pappa sier at de kanskje kan gi meg litt, kanskje ca 5000. Hva skal jeg gjøre viss jeg bare får 1200kr når jeg vil enten kjøpe PC for 10000 eller mobil for 8000. Hjelp mej. Håper på å få svar så fort som mulig, takk for at du leste.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å tjene penger er det mange ting du kan gjøre! Få deg en ekstrajobb, hjelp til med husarbeid hjemme eller spar pengene du får. 

Om noen år tror jeg ikke du vil huske konfirmasjonen din for hvor mye penger du fikk, men for alle de som var der for å feire deg. Husk at mange ikke har familiemedlemmer, og ikke har råd til en slik feiring engang. 

Jeg vet at det kan føles viktig med penger nå. En konfirmasjon med mat og kaker, pluss bunad koster jo allerede mye. Du vil nok sette mest pris på den store festen de steller i stand når dagen kommer :) Om det er slik at penger er et tema mellom deg og venner, eller at det er om å gjøre å ha de fineste tingene, så er det viktig å huske på at alle er i ulik situasjon. Penger er for mange en privatsak. Jeg tror du kommer langt med noen av ideene jeg listet opp over, slik at du eventuelt kan kjøpe tingene du har lyst på senere. 

Husk også at mange som er eldre ofte råder om sparing, fremfor bruk av penger. Ta en kikk på linken!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konfirmasjonens historie

Konfirmasjonsvalg - rådhuset eller kirken (ung.no)

Visste du at konfirmasjon er en gammel skikk fra 1700-tallet, og at ordet kommer fra latin og betyr "stadfestelse"?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon