Hopp til hovedinnholdet

Vil konfirmere seg, foreldrene er ikke interessert

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 13 år gammel og gruer meg utrolig mye til komfirmasjonen. Jeg er ikke døpt, men har veldig lyst til å konfirmere meg kristlig. Pappa og mamma er ikke veldig intressert i konfirmasjon i det hele tatt og bryr seg ikke mye om det. Når jeg sier at jeg vil konfirmere meg kristlig sier pappa bare at jeg ikke får lov til det siden han tror ikke på at jeg tror på gud. Vi har ikke mye penger, så har derfor heller ikke bunad. Føler egentlig bare at jeg vil kryppe sammen og dø. Gruer meg utrolig mye til konfirmasjonen, og trenger egentlig bare noen tips til hva jeg kan gjøre.

Besvart 02.05.2018 23:00
 

Svar
Hei jente 13 år
 
Du er jammen modig som tar egne valg, selv om det ikke passer helt. Jeg synes at det er fint at du tør å tenke selv og velge for deg selv, det er jo nettopp det konfirmasjon handler om. 
 
Hvis foreldrene dine ikke vet så mye om konfirmasjon, og de ikke har mye penger, kan det hende at de bekymrer seg. Noen lager konfirmasjon veldig stort, men mange har en mye enklere markering. Du trenger ikke bunad heller, det er mange som ikke har det. Kanskje kan du låne en hvis det er viktig for deg. Hvis ikke holder det lenge med pentøy. 
 
Det viktige er jo det å tenke igjennom hvem man er og hva man ønsker, og at man kan stå for egne valg. Og der er jo du. 
 
Du er ikke den eneste som gruer seg til konfirmasjon, det er vanlig å grue seg. 
 
Jeg synes at du skal snakke med foreldrene dine om ønsket ditt. Kanskje kan dere sammen tenke ut hvordan dere kan gjøre det enkelt, og samtidig lage en fin dag for deg. 
 
Lykke til!

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet kirkelig konfirmasjon. Årlig er det ca. 40 000 konfirmanter i Den norske kirke. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden.

Les mer

Fakta om konfirmasjon!

Konfirmasjonsvalg - rådhuset eller kirken (ung.no)

Idet du rundar åttande klasse, kjem du ikkje utanom spørsmålet om konfirmasjon. Konfirmasjon har lange tradisjoner i Noreg, men i dag bestemmer du heilt sjølv om du ynskjer å konfirmere deg eller ikkje. Kva er viktig for deg når du tek eit slikt val? Sei meininga di!

Les mer

Konfirmasjon - hva passer for deg?

konfirmasjon (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon vil du i så fall ha?

Les mer

Konfirmasjon – frihet til å velge

Tenåringsgutt står i midten med foreldrene sine på hver sin side. (www.colourbox.com)

Det er du som bestemmer om du skal konfirmere deg borgerlig eller kirkelig. Men hva gjør du om foreldrene dine vil ta valget for deg?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon