Hopp til hovedinnholdet

Er det jeg som er problemet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, jeg skal konfirmere meg neste år men fordi at søskenbarnet mitt går i samme klasse som meg skal vi feire sammen. Jeg har alltid sett frem til å konfirmere meg fordi at da kunne jeg hatt en dag som bare handlet om meg, men det går ikke hvis jeg feirer med henne. Hun mitt skal ha taler og videoer å slikt i konfirmasjonen og det skal ikke jeg fordi jeg blir lettrørt å vil ikke gråte i konfirmasjonen. Hun er flink til alt og hun skal spille piano i konfirmasjonen, jeg kan ikke spille noe instrument så derfor er jeg bare negativ til det og jeg vil ikke at alle skal fokusere på henne i konfirmasjonen vår, fordi den er min også. Hun vil ha koldtbord med bare slik mat hun liker så jeg er negativ til det å, jeg vil bestemme hva som skal være til mat. Jeg føler meg egentlig ganske utafor og jeg vil ikke feire med henne likevel, men hun er min eneste jentevenn så jeg kan ikke si det. Er det jeg som er problemet her? I så fall hva kan jeg gjøre med det?

Besvart 05.05.2018 17:48
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg synes ikke at det er du som er problemet. Det er helt normalt å ville ha en dag som bare er din. Konfirmasjonen skal jo være en feiring til ære for deg og det er forståelig at du ikke ønsker å dele denne feiringen. Om du virkelig ønsker å feire på egenhånd kan det nok være lurt å snakke med foreldrene dine om dette. Forhåpentligvis vil de forstå hvordan du har det og finne en løsning på problemet. En mulighet kan jo være at dere i fellesskap snakker med søskenbarnet ditt og forklarer at du ønsker å feire alene. Dette er helt normalt:) Så lenge dere forklarer dette på en vennlig og voksen måte, går det forhåpentligvis bra.

En annen mulighet kan være å snakke med søskenbarnet ditt om å feire på en måte dere begge blir fornøyde med. Forsøk å komme frem til en felles løsning hvor dere begge får litt av det dere ønsker. Dere kan jo f.eks se på koldtbord sammen og bestemme noen matretter hver - slik at dere begge får litt av den maten dere ønsker. Du behøver heller ikke å gjøre noe spesielt, selv som søskenbarnet ditt skal spille piano. Forsøk heller å tenke på det som hyggelig underholdning, i stedet for noe som tar oppmerksomheten bort fra deg:) Prøv i hvert fall å snakke med søskenbarnet ditt om hva du føler slik at dere begge vet hva den andre forventer før dere skal konfirmeres.

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips:) 

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer

Konfirmasjon - hva passer for deg?

konfirmasjon (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon vil du i så fall ha?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon