Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bør jeg skrive konfirmasjonstalen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 14 år og jeg skal holde tale i min egen komfirmasjon 5.mai og har ikke begynt på den enda haha. Jeg lurt på hvordan jeg skulle skrive talen best mulig men jeg vil ikke ha talen for lang håper jeg kan få hjelp så fort som mulig<3

Besvart 02.05.2018 22:54
 

Svar
Hei

Så spennende at du skal konfirmeres. Det blir en kjekk dag, og det er flott at du skal holde tale. Dette er en god mulighet til å både takke de som har fulgt deg og bidratt hittil i livet ditt, og til å reflektere litt rundt videre planer. Du bør ha med et par ting i konfirmasjonstalen din. Blant annet må du ønske alle velkommen og takke for at du er der. Dersom noen har bidratt ekstra bør du takke de også. Så kan du gjerne si noe om hvordan konfirmasjonstida har vært, og hvilke tanker du sitter med rundt dette. Du kan også si noe om hva du setter pris på/liker å gjøre nå for tida, og hva du ser for deg at du vil gjøre i framtida. Dette er valgfrie ting, men du kan tenke over hva du selv ønsker å si noe om, og hva du er komfortabel med å utlevere om deg selv. Det viktigste er uansett å takke de som har vært der for deg, og de som har hjulpet deg. Se gjerne på tips på nettet eller i norskboka di, om hvordan du bør bygge opp en god tale. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om konfirmasjon!

Konfirmasjonsvalg - rådhuset eller kirken (ung.no)

Idet du rundar åttande klasse, kjem du ikkje utanom spørsmålet om konfirmasjon. Konfirmasjon har lange tradisjoner i Noreg, men i dag bestemmer du heilt sjølv om du ynskjer å konfirmere deg eller ikkje. Kva er viktig for deg når du tek eit slikt val? Sei meininga di!

Les mer

Tips til hvordan du kan skrive genialt!

Mac og blyanter (colourbox.com)

Drømmer du om å bli forfatter? Kunne du tenke deg å utgi en bok? Les her for å få tips til hvordan du kan få det til.

Les mer

Konfirmasjonsdagen nærmer seg, er du klar?

Gutt knyter slips (colourbox.com)

Det er mye å huske på før den store dagen. Hva skulle du egentlig gjøre under seremonien? Hva med talen? Skal du si noe, i så fall hva? Få gode tips til hvordan du skal komme deg gjennom dagen her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon