Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg invitere familie fra pappas side uten å invitere pappa?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg Skal konfimere meg til neste år, og jeg har da tenkt å invitere hele familien på begge sider, MEN har da ikke kontakt med pappaen min.. er det rart å invitere familien på pappa sin side uten pappa? Og kan vi ( jeg å mamma) snakke med noen som kan få pappa til å betale litt for konfirmasjonen? (valgte selv å slutte kontakt med han pga Vold & Drittslenging) synst det blir litt teit om mamma skal betale alt i konfirmasjonen da vi ikke har så ekstremt mye penger..og pappa har så vidt betalt noe for meg opp gjennom årene.. har snakket en del med helsesøster om dette og hun sier at vi må kontakte (husker ikke navnet på dem) . mamma prøvde å ringe dem men virket ikke ut som at dem ville gjøre noe. Plis svar

Besvart 12.05.2018 21:22
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det høres ikke greit ut å skulle planlegge en slik dag med et så vanskelig forhold til faren din. Du kan invitere hvem du vil i din konfirmasjon. Dersom du har god kontakt med familiemedlemmer på faren din side vil det være naturlig. Det er imidlertid ikke mulig å kreve at familiemedlemmer kommer. Det må være opp til dem å komme.

I utgangspunktet er konfirmasjon en anledning som foreldre spleiser på- Det er da en fordel at foreldre er enige om at barnet skal konfirmeres. Det er dessverre ikke slik at en forelder kan pålegges å betale for, for eksempel, konfirmasjon. Det å konfirmere seg er en tradisjon, men likefullt et valg. Det er ingenting i veien for at dere spør faren din om han vil bidra. Det er en stor sannsynlighet for at han ikke vil være med på å betale for en konfirmasjon han ikke får lov til å komme i.

Dersom dere trenger hjelp til å snakke med faren din, kan dere invitere ham til et møte ved familievernkontoret der dere bor.

Det høres ut som at det er viktig at du og moren din setter dere ned og snakker om hvordan dere vil ha dagen din. Det er lov til å komme med dine ønsker, det er din dag!

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon