Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til konfirmasjonsdagen, noen tips?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg gruer meg veldig til konfirmasjonsdagen min. Skal ha i kirka der vi må gå opp en og en lg bli bedt for. Noen tips?

Besvart 21.05.2018 01:47
 

Svar
Hei

Det er nok helt naturlig å både være spent og å gru/glede seg litt til store dager eller hendelser, slik som konfirmasjonsdagen. Kanskje er man ukomfortabel med å ha fokuset på seg og syntes det er litt skummelt.

Det som er viktig å tenke på er at alle som skal feire dagen din sammen med deg kun ønsker deg alt godt, og de er der for at de er glade i deg. Det er derfor ofte folk man ikke har noen grunn til å være nervøs rundt.

Når det kommer til dette med å gå opp i kirken så er det jo ikke noe du må gjøre alene. Alle konfirmantene skal gå opp på denne måten, og selvsom det kan være litt skummelt så gjør man det sammen med de andre som står som konfirmanter. Det er også fort unnagjort, og det er mye mindre skummelt enn man forestiller seg på forhånd.

Prøv å slapp av og tenk at du heller går igjennom dagen steg for steg når den kommer. Det kommer til å gå kjempefint!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet kirkelig konfirmasjon. Årlig er det ca. 40 000 konfirmanter i Den norske kirke. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden.

Les mer

Konfirmasjonsdagen nærmer seg, er du klar?

Gutt knyter slips (colourbox.com)

Det er mye å huske på før den store dagen. Hva skulle du egentlig gjøre under seremonien? Hva med talen? Skal du si noe, i så fall hva? Få gode tips til hvordan du skal komme deg gjennom dagen her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon