Hopp til hovedinnholdet

Bestemor har sydd bunad til meg, jeg ønsker meg en annen bunad

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg konfirmerte meg nylig og fikk bunad av bestemor i gave. Hun har både sydd og brodert den selv og jeg er utrolig takknemlig for det! Jeg ble spurt om hvilken bunad jeg ville ha for flere år siden, da svarte jeg st jeg ønsket lik bunad som resten av slekten. Alle har lik. På denne tiden trodde jeg nesten st dette var den eneste bunaden som jeg kunne få. Jeg har rogalandsbunad. I det siste har jeg set litt på de andre rogalandsbunadene og funnet en jeg liker mye bedre. Nå har jeg jelsa bunad men har lyst på Bokn bunad. Jeg fikk heller ikke bestemt farger på stakk og vest. Jeg lurer på hvor vanlig det er å ha to bunader? Er det slemt hvis jeg hadde valgt å selge bunaden min å kjøpe meg en ny? Jeg tror jeg ville følt skyldfølelse ovenfor bestemor med tanke på all den tiden hun har brukt på den. Kunne jeg eventuelt da kjøpt bunad for pengene jeg fikk til konfirmasjonen? Å bruke de litt hver. Jeg er ikke fornøyd med den, og den er jo så dyr. Hvem bør sy den neste hvis til? Takk

Besvart 21.05.2018 07:25
 

Svar
Hei jente!

Gratulerer med konfirmasjonen og med den  fine bunaden. Du er utrolig heldig som har fått bunad av bestemoren din. Det er både en veldig dyr gave og en gave det ligger veldig mye arbeid bak.

En bunad skal i utgangspunktet si noe om hvor du kommer fra eller hvor familien din kommer fra og det er nok derfor hele slekta har samme bunad som du sier. Det er ikke så veldig vanlig å ha to bunader, men enkelte har det og det er ikke noe galt i det.

Jeg tror nok bestemoren din vil bli veldig skuffet om du selger bunaden hun har brukt så mye tid og penger på. Du må i tilfelel snakke emd henne og høre hva hun tenker.

Jeg vil anbefale deg å la det være å gjøre noe med dette nå og at du venter noen år før du bestemmer deg for om du vil ha en annen bunad enn den du har fått så gir du deg selv også god til til å tenke deg om slik at du ikke gjør noe du senere kommer til å angre på!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon