Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvem skal jeg be i konfirmasjonen min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har skilte foreldre, og på pappa sin side har jeg en stefamilie. Jeg har to stesøstre i 30 åran som den ene har 3 unger og den andre har 1 (kan jo hende hun får en til før konfirmasjon min i 2020) Nå er det sånn at jeg bor to timer unna pappa og hans familie og stefamilie. Men så er spørsmålet mitt... Hva er innafor å invitere? Jeg vil si jeg er ganske nær med stesøstrene mine, iallefall med stemoren min, da. Men skal jeg invitere de eller ikke? Mamma synes at de blir for fjerne, og ikke i familie, men jeg liker av og til stefamilien min bedre enn den ekte familien på noen vis. Konfirmasjon her er 16.mai og i og med at det tar 2 timer å kjøre derfra til hit, så kan det jo hende noen vil feire 17.mai hjemme (spesielt de med unger), men kommer de seg hjem til den tid? Broren min, som bor hos pappa, konfirmerte seg for 1-2 år siden. Da var stefamilie invitert, men da var det også mest pappa og stemamma som planla konfirmasjon, og det var jo i hjembyen til stefamilien.

Besvart 06.06.2018 15:58
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. En konfirmasjonsdag er en stor dag for deg og jeg tenker at din stemme om hvem som skal komme er viktig. Om du er nær din stefamilie slik du skriver er jo det en fin ting, og det er sikkert veldig hyggelig for dem å bli invitert. Når det gjelder å få tid til å komme seg hjem til 17 mai så må de du inviterer selv ta stilling til det. Ofte strekker folk seg langt når de ønsker å stille. Håper du får en fin konfirmasjonsdag når den tid kommer. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konfirmasjonsdagen nærmer seg, er du klar?

Gutt knyter slips (colourbox.com)

Det er mye å huske på før den store dagen. Hva skulle du egentlig gjøre under seremonien? Hva med talen? Skal du si noe, i så fall hva? Få gode tips til hvordan du skal komme deg gjennom dagen her!

Les mer

Konfirmasjon med skilte foreldre

Familie på fire stilt opp for fotografering (colourbox.com)

Mamma og pappa er skilt, men jeg vil at begge skal komme i konfirmasjonen min.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon