Hopp til hovedinnholdet

Hvem skal jeg be i konfirmasjonen min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har skilte foreldre, og på pappa sin side har jeg en stefamilie. Jeg har to stesøstre i 30 åran som den ene har 3 unger og den andre har 1 (kan jo hende hun får en til før konfirmasjon min i 2020) Nå er det sånn at jeg bor to timer unna pappa og hans familie og stefamilie. Men så er spørsmålet mitt... Hva er innafor å invitere? Jeg vil si jeg er ganske nær med stesøstrene mine, iallefall med stemoren min, da. Men skal jeg invitere de eller ikke? Mamma synes at de blir for fjerne, og ikke i familie, men jeg liker av og til stefamilien min bedre enn den ekte familien på noen vis. Konfirmasjon her er 16.mai og i og med at det tar 2 timer å kjøre derfra til hit, så kan det jo hende noen vil feire 17.mai hjemme (spesielt de med unger), men kommer de seg hjem til den tid? Broren min, som bor hos pappa, konfirmerte seg for 1-2 år siden. Da var stefamilie invitert, men da var det også mest pappa og stemamma som planla konfirmasjon, og det var jo i hjembyen til stefamilien.

Besvart 06.06.2018 15:58
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. En konfirmasjonsdag er en stor dag for deg og jeg tenker at din stemme om hvem som skal komme er viktig. Om du er nær din stefamilie slik du skriver er jo det en fin ting, og det er sikkert veldig hyggelig for dem å bli invitert. Når det gjelder å få tid til å komme seg hjem til 17 mai så må de du inviterer selv ta stilling til det. Ofte strekker folk seg langt når de ønsker å stille. Håper du får en fin konfirmasjonsdag når den tid kommer. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer

Konfirmasjon med skilte foreldre

Konfirmasjonsselskap (colourbox.com)

Hvis du har skilte foreldre kan du kanskje oppleve konfirmasjonen som noe vondt og vanskelig. Hva gjør du hvis foreldrene dine ikke klarer å være i samme rom?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon