Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gi i konfirmasjonsgave?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Er invitert i min venninnes konfirmasjon. Lurte på om det da er meningen at jeg skal ha med meg foreldre? Og også om jeg skal komme i gudstjenesten ( i invitasjon står det tidspunkt for gudstjeneste). Hvor mye skal jeg gi? Eller er det mest vanlig å gi en gave ? Og hva skal jeg ha på meg (har ikke bunad).

Besvart 15.03.2019 10:35
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Er invitasjonen bare adressert til deg, tenker hun nok at du skal komme alene. Det er ganske vanlig når man inviterer venner til en konfirmasjon:) Men hvis din familie er familievenner med hennes familie, kan det være at hun ønsker at alle skal komme. Det enkleste er nok bare å spørre henne rett ut, slik at du er sikker på hvem som faktisk er invitert. 

Å komme i gudstjenesten er helt frivillig. Alle som vil og har interesse for det, kan dra i gudstjenesten. Jeg tenker at det bare er hyggelig om du drar, men du må ikke. Det er selve konfirmasjonsfesten man må inviteres til:)

Når du er venn av konfirmanten, tenker jeg at det kan være hyggelig å gi en gave - slik at det ikke blir så mye fokus på den spesifikke summen du bruker. Det kan f.eks være hyggelig å gi et innerammet bilde av dere to eller noe annet personelig:) Hvis ikke er det alltid fint å gi smykker. Dette er en ganske vanlig konfirmasjonsgave, og det behøver ikke å være så dyrt. Et enkelt armbånd, eller et par fine øredobber kan være en idé her:)

I konfirmasjoner er det vanlig å pynte seg. Det er vanlig å ha på seg en fin kjole eller et skjørt. Kanskje noe litt sommerlig, med lyse farger passer bra, i og med at konfirmasjonene er på våren/høsten. Hold det enkelt, men pent:) Det er nesten litt som å pynte seg til en familiebursdag eller en skoleavslutning:)

Les gjerne gjennom artikkelen under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konfirmasjonens historie

Konfirmasjonsvalg - rådhuset eller kirken (ung.no)

Visste du at konfirmasjon er en gammel skikk fra 1700-tallet, og at ordet kommer fra latin og betyr "stadfestelse"?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon