Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 som ønsker en konfirmasjonsfeiring med begge foreldre tilstede

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Mine foreldre skiltes i fjor vinter. De snakker aldri, bare sender mail, evt. tekstmelding hvis de må. Jeg ønsker å ha samlet konfirmasjon, med mamma og pappa sammen.. Kan jeg bestemme det, eller har jeg ikke noe valg? Pappa vil ikke ha samlet, men jeg ønsker det mer enn alt annet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14


Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du skriver i spørsmålet ditt til oss at du gjerne kunne ønske deg at du hadde en konfirmasjonsfeiring, med begge foreldrene dine tilstede. Mamma og pappa kommuniserer lite sammen, bare per mail og tekstmelding.

 

Du lurer på om du kan ha rett til å bestemme at begge foreldrene dine skal feire konfirmasjonen din sammen med deg? Pappa har uttrykt at han ikke ønsker dette, men du ønsker dette mer enn noe annet. Mitt beste råd er at du forteller mamma og pappa hvor krevende du synes dette er. Om mamma og pappa kommuniserer dårlig, kan du uttrykke ditt ønske om at de kunne oppsøkt et familievernkontor og fått hjelp til å snakke bedre sammen. Familiekontorene er et gratis tilbud, hvor dere kan henvende dere direkte. Her jobber det psykologer og familieterapeuter, som bl.a. jobber mye med familier som har opplevd skilsmisse.

 

Det høres på meg ut som mamma og pappa har et vanskelig samarbeid, og at dette er noe som går utover deg. Du kan ikke tvinge begge foreldrene dine til å komme i din konfirmasjon, men jeg forstår veldig godt at du ønsker dette. Kanskje vil samtaler på et familievernkontor for foreldrene dine, og gjerne også deg alene, være et godt alternativ for dere. Kanskje vil det føre til at dere får det bedre sammen som familie, og at mamma og pappa kan ta del i din viktige dag sammen.

 

Jeg ønsker deg masse lykke til, og håper virkelig at dere får god hjelp og at det løser deg i forhold til konfirmasjonen din. Takk for at du tok kontakt med oss.

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon