Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Ødela gommen, hvordan si det til moren min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Altså jeg har en sånn gomm som jeg skal sove med hver natt etter jeg tok av reguleringa, men her om dagen klarte jeg å tråkke på den så den delte seg i to:-( jeg og pappa har prøvd å superlime den to ganger, men det løsner seg alltid når jeg setter den i munnen... :-( i det siste har jeg ødelagt og mistet mange ting (knust iPhonen, mistet den på bussen, mistet gommen min på et sted, mistet skolebøker osv..) så jeg vet ikke helt om jeg tør å si det til mamma (pappa og mamma er skilt) for den koster kanskje rundt 5000 kr?! Hvis jeg drar til tannlegen, er det like dyrt å lage ny? Er det forsikring på gommen? Hva skal jeg gjøre?! Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du må nok si det til moren din uansett. Det er klart at man kan være uheldig, og det er kjedelig hvis det koster mye, men det er ingenting å gjøre med det nå. Du får uansett ikke gjort noe med det alene! Jeg vet dessverre ikke hvordan det er med forsikring på slike ting, så det må nesten du og moren din finne ut av sammen. Dere kan ringe tannlegekontoret og høre hva de har å si om det. 

Så lenge du sier til moren din at du er veldig lei for det og at du er lei for at du har ødelagt så mange kostbare ting, så tror jeg det kommer til å gå fint. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning