Hopp til hovedinnholdet

en på jobben, som kan være ganske negativ

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har opplevd et problem som jeg har tenkt litt over. Det er en på jobben, som kan være ganske negativ og lett hisser seg opp, noe arbeidslederne er klare over. Da hender det også at hun snakker stygt om andre medarbeidere, noe jeg stort sett bare overser, fordi hun setter i gang,men gir seg også ganske fort. Men i det siste har jeg opplevd at hun snakker veldig grovt om arbeidslederen, og at det har skjedd om og om igjen. Hun kan si ting som: "Hu er så schtøgg å se på, osv". Dette er ikke en det er lett å si ifra til, for da reagerer hun med sinne.Det er en VTA- bedrift, hun har en retardasjon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Det er ikke noe hyggelig når en kollega lager dårlig stemning og oppfører seg på en måte som lager konflikt på arbeidsplassen. Jeg tror det er lurt som du gjør, å ikke svare henne eller forsøke å overse det hun sier. Da gir du henne ikke mer "bensin på bålet" og forhåpentligvis gir hun opp å prøve å få noen reaksjon fra deg.

Du kan eventuelt ta det opp i en medarbeidersamtale med sjefen din. Arbeidet og jobbhverdagen din skal jo ikke lide under at en annen person lager dårlig stemning. Det er sikkert flere som reagerer også, så kanskje er du ikke alene om å ta det opp.

Jeg håper dette hjelper deg på vei, og at dere finner en løsning!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning