Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg utenfor når jeg er sammen med to andre venninner. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har det ikke bra,bestisen min og jeg har en venninne hver gang vi tre er sammen så føler jeg meg så sykt utenfor,fordi de hele tida snakker om hva de to har gjort sammen og da blir jeg sjalu. Jeg vet at jeg ikke har rett til å være det og at hun kan ha andre venner enn meg men jeg blir lzzm helt 'aarrgh' Jeg er helt sikker på at hun andre venninnen gjør alt hun kan for å splitte oss...!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mitt beste tips til deg, er  å snakke med venninnene dine på en ordentlig måte om hva du føler. I en slik samtale kan det både være lurt å ha med en voksen person du stoler på (gjerne en lærer), og tenke på hvordan du selv liker å bli fortalt ting på. 

Jeg tror dette løser seg helt fint, om du planlegger hvordan du skal gå frem. Skriv gjerne ned noen stikkord over hva du ønsker å si, og legg gjerne til at du lurer på om det er noe du kan gjøre annerledes for at de ikke skal stenge deg ute. Da gjør du ting på en voksen måte, og venninnene dine forstår kanskje at de må endre seg. 

Jeg legger en artikkel som kan være til hjelp, og ønsker deg lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 på gata: Vennedrama

5 på gata om vennedrama

Det er flott å ha gode venner, men noen ganger kan det oppstå uenigheter og krangling. Vi har intervjuet fem ungdommer for å finne ut om det er mye vennedrama i deres vennegjenger, hva det dreier seg om og hvordan de løser uenigheter og konflikter.

Av Amalie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning